Mádai Vivien őszinte kitárulkozása a szülés utáni depresszióról

Facebook/Mádai Vivien
Joy Magazin

A műsorvezető eddigi legőszintébb blogbejegyzésében mesélt arról, hogyan is élte meg ezt a nehéz időszakot.

Két évvel ezelőtt, a kis Zénó születése mindent megváltoztatott Vivienék életében. Azonban a családdá válásuk sajnos nem tündérmeseként indult, hanem igazi rémálomként: Vivit ugyanis szinte teljesen maga alá temette a szülés utáni depresszió, amiről a La Mome blogon, a legújabb bejegyzésében minden eddiginél őszintébben írt. Ugyan ma már nyoma sincs a szörnyű időszaknak és boldogabbak, mint valaha, a műsorvezető mégis úgy érezte, hogy a többi hasonló helyzetben lévő anyuka miatt muszáj megszólalnia és megosztani a tapasztalatait ebben a még ma is tabunak számító témában.

A megrázó sorokból alább idézünk:

A nagyi meglátta, hogy baj van. Tudta, hogy nem lesz ez így jó. És jött. Jönnie kellett. Szerda délután a kanapén ültünk. Megetetett, pelenkázott, és elaltatott. Én képtelen voltam. Kijött a szobádból, és azt mondtam neki, potyogó könnyek között. – Nekem ez a gyerek nem kell! A tiéd lehet, neveld fel te!
Komolyan gondoltam. Egyszerűen nem tudtam mit kezdeni a rám szakadt felelőséggel, és azzal a mérhetetlen szégyennel, amit a gondolataim miatt éreztem. Sosem tudtalak volna bántani, de biztos voltam abban, hogy Neked nem én vagyok a megfelelő személy. Nekem pedig nem Te.Sosem féltem még senkitől ennyire, mint tőled. Nem tudtam enni, nem tudtam aludni, mert állandóan görcsben volt a gyomrom, és gombóc a torkomban. Minden reggel azt kívántam, bárcsak máshol ébrednék fel. És gyűlöltem, amivé váltam, és gyűlöltem élni is. Megszűnt a motiváció, a világ, megszűntem érezni és létezni.Meg akartam halni.

- lamome.hu
forrás: Facebook/Mádai Vivien

Vivi teljes írásáért kattints IDE!

Olvasd el ezt is!
Mádai Vivien végre megmutatta esküvői fotóját