Ezt is megértük: megvan a világ legcsúnyább színe!

hightideprint.co.za
Ujvári Viki

A Pantone színskálájáról választják ki minden egyes évben a szezon trendszíneit, és nem meglepő módon, ugyaninnen került most ki a világ legcsúnyább árnyalata is!

Igen van ilyen is, miért is ne lenne?! Már mondjuk is, hogy pontosan melyik: a Pantone 448C az a bizonyos utált szín, amit a zöld és a barna "szerelemgyerekeként" lehetne körülírni, bár úgy tűnik ez a románc nem végződött akkor túlontúl szerencsésen.

Hogyan is jutottunk el idáig? A történet még 2012-ben kezdődött amikor az ausztrál kormány szerette volna kideríteni, hogy mégis melyik az a szín, ami leginkább elveszi az emberek kedvét a cigizéstől, magyarán milyen árnyalatban pompázzon az a bizonyos doboz?!

A végeredmény pedig 3 hónapos kutatómunka után született meg, a megkérdezettek szerint a Pantone 448C hordozza magában a legtöbb negatívumot. Olyan jelzőkkel társították, mint például "halál", a "kátrány" és a "koszos". Az már más kérdés, hogy eme döntés milyen hatással lesz az olívabogyó iparra, de reméljük, hogy nem történik semmiféle visszaesés e téren. Ezt vicc nélkül mondjuk, ugyanis egyesek komolyan aggódnak az olajfák annyira imádott terméséért....

Mit gondolsz? Szerinted is annyira elrettentő ez az árnyalat?