Mit kell tudni a biosminkekről?

Birta Brigi

Számodra mennyire fontos, hogy bió kozmetikumokat használj?

A TV2 TestŐr című műsorában legutóbb többek között erre keresik a választ. De szó esett még a táplálkozás egészségre gyakorolt hatásairól, a szőrtelenítésről, Gregor Bernadett karcsúságának titkáról, és sok más témáról is!

Nézzük meg, milyen egy igazi biosmink!

A nagyvárosban fel kell készülnünk rá, hogy a levegő tele van olyan szennyezőanyagokkal, amelyeket belélegzünk vagy a bőrünkön keresztül jutnak a szervezetünkbe. Oda kell figyelnünk, hogy legalább a kozmetikumainkban ne legyenek káros anyagok. Most megmutatjuk, hogyan tehetünk az egészségünkért, és milyen egy igazi biosmink, amit kismamák is bátran használhatnak.

Müller Attila kiszakadt a mókuskerékből

Müller Attila hétköznapjai meglehetősen pörgősen telnek. Úgy érezte, ideje lenne egy kicsit kikapcsolódnia úgy, hogy közben az egészségére is figyel. Mándokra látogatott, ahol utánajárt, hogyan tehet egy kicsit a szív-és érrendszere érdekében úgy, hogy közben remekül szórakozik.


Kautzky Armand lazítva gyógyul

Ellátogattunk Zalakarosra, ahol kiderült, milyen kezelések ajánlottak a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésére, kezelésére. Itt szokott feltöltődni Kautzky Armand is, aki fontosnak tartja, hogy figyeljen az egészségére, főként azóta, hogy néhány évvel ezelőtt egy darázscsípés miatt komoly veszélybe került.


Sportoljunk egészségesen!

A sportolók számára kiemelten fontos a szív-és érrendszer egészsége. Ellátogattunk egy budapesti NB1-es kézilabda csapathoz, és megnéztük, miként edzenek a játékosok. Megmutatták, hogyan fejlesztik állóképességüket úgy, hogy közben elkerüljék a sérüléseket. A sportolóktól azt is megtudtuk, hogy napi négyszer 30 másodperc mennyire hatékony lehet, ha megfelelő mozgást végzünk, megfelelő eszközzel.


Táplálkozással az egészségünkért

A hal rendkívül egészséges, megfelelő fehérje összetétellel rendelkezik és viszonylag zsírszegény étel. Heti kétszeri tengeri halfogyasztás rendkívül előnyös a szervezet számára. Magas jódtartalma miatt a hal különösen ajánlott, ugyanis hazánkban rengeteg embert érint a jódhiány, amely számos betegség kiváltó oka lehet. Adunk néhány tippet, miként tudunk magunknak pillanatok alatt finom és egészséges menüt készíteni.


Így biztosan megóvjuk környezetünket

Talán mindannyiunk számára egyértelmű, hogyha nem vigyázunk eléggé a környezetünkre, hogyha a globális felmelegedés fokozódik, hogyha az ózon lyuk egyre nagyobb lesz, akkor a Föld alkalmatlan lesz az életre és előbb - utóbb az egészségünk is kárát látja.


Szőrtelenítés okosan

Egész évben jellemző szertartás, de nyáron különös gonddal figyelünk arra, hogy szőrtelenítsünk és ennek nagyon sok változata van már. A leggyorsabb és a legpraktikusabb szőrtelenítési módszer az, ha borotvát használunk. A borotva használatához sokan kapcsolják a szőrtüsző gyulladást, de vajon tényleg emiatt a gyors szőrtelenítési módszer miatt alakul ki ez a gyulladás?


Gregor Bernadett ezzel a módszerrel őrzi meg alakját

Gregor Bernadett elmondta, hogy az ő fogyásában mi az az öt gyógynövény, ami segítette. A színésznő nagyon ügyel alakjára, hiszen a színpadon általában testre simuló ruhákban van, ezért azt sem engedi meg magának, hogy a nyaralásból plusz súllyal térjen haza.