Ezt gondolja Jane Goodall Harambe, a gorilla megöléséről

Joy.hu

Vajon tényleg meg kellett halnia?

„Ha újra le kellene lövetnem a gorillát, megtenném” – mondta a cincinnati állatkert igazgatója, miután szombaton lelőtték Harambét, a gorillát, aki magával ragadott egy 4 éves kisfiút.

Állatvédők és az állatszeretők tömegei háborodtak fel az eseten, és követelik, hogy vonják felelősségre a szülőket is, akik ellen az borzalmas eset után nem indult büntetőeljárás. (Friss hír, hogy tegnap óta végül mégis úgy tűnik, hogy az ő felelősségüket is vizsgálni fogják.)

A 17 éves gorilla szombaton „ragadta magával” a kisfiút a cincinnati állatkertben, miután a gyerek bemászott hozzá, miközben anyja állítólag testvéreire figyelt. Egy videó is van arról, hogyan reagált erre Harambe, a gorilla.

Bár erőszakos cselekedet nem történt, az állatkert végül a gorilla lelövése mellett döntött, mert állításuk szerint ilyen helyzetekben az emberélet az első, és az altatólövedék nem hatott volna elég gyorsan.

A Jane Goodall Intézet most egy emailt tett közzé, amelyet maga Jane Goodall, a neves etológus írt az állatkert igazgatójának, Thane Maynardnak.

KATTINTS IDE Jane Goodall nyílt leveléért, amelyet Harambe, a gorilla megöléséről írt.

Olvasd el ezt is!
Kis rókával barátkozott össze a kutya