Jamie Oliver megnyitotta első budapesti éttermét, ki is próbáltuk!

Joy.hu

Akinek volt már szerencséje Jamie Oliver londoni éttermeinek egyikében falatozni egyet, az jól tudja, hogy a csodás ízek mellett a kiváló alapanyagok is garantáltak. Mint kiderült ezt a szintet a Jamie's Italian Budapest is csodásan hozza!

Már az ajtón belépve meg kellett, hogy állapítsuk, hogy az étterem nagyon rendben van! Igazán modern! Bár Jamie mindenhol a saját belsőépítészével dolgozik, a dizájnban mégis visszaköszön egy kevés kis hazánkból is, például a látványpulton a Mátyás-templom csempéi. A pincérek egytől egyig profik, mosolyuk mögött igazi tudás rejlik, amit nem is rejtenek véka alá. Na, de beszéljünk egy kicsit az ételekről!

Az olasz ízelítőket felsorakoztató deszkával kezdjük a menüsort: különféle sonkák, szalámik, és persze friss mozzarella. Majd sorra kóstoltuk a különféle tésztaételeket és pizzákat – személyes kedvencem lett a Fiorentina pizza! Minden kétséget kizáróan nagyon odafigyelnek a megfelelő alapanyagokra is, mint kiderült csak a beszállítók leszervezése több hónapot vett igénybe, hiszen Jamie szabályainak nem egyszerű megfelelni! A desszertekről regényt lehetne írni, annyira finomak! A málna & törökméz pavlova, a citromos cheesecake, a meleg mogyorós csokoládé praliné mellett még Jamie kedvence a narancsvirágos polentatorta is felkerült az étlapra! A nyitás óta szinte folyamatos a telt ház – kell ennél jobb visszajelzés egy étteremnek?

Mi visszatérő vendégek leszünk, az már biztos!

Nézd meg a galériánkat - 22 kép
Jamie Oliver megnyitotta első budapesti éttermét, ki is próbáltuk!

Cím: 1014 Budapest, Szentháromság utca 9–11.

Fotó kredit:

ételek: Jamie's Italian Budapest

enteriőr fotók: Barbay Csaba / Flashback Fotó Studió