Így nem teszi tönkre a hajgumi a tincseidet

V. Zsófi

Itt a nyár, ami nehéz időszak a hajunk számára, a meleg miatt folyton húzzuk, csavarjuk, fonjuk, gumizzuk és bizony ennek hamar látható a hatása. Tartsd be tippjeinket és egészségesebb lesz a copfod!

1. Szárítsd meg, mielőtt összefogod!

A haj vizes állapotában a legsebezhetőbb, jobban nyúlnak a hajszálak, amikor összefogod és könnyebben törnek is. Ha kevés az időd, szárítsd meg a tövektől kezdve addig a pontig, ahová a hajgumit teszed és hagyd a copf többi részét megszáradni a levegőn.

2. A fémkapocs a legnagyobb ellenséged

Szabadulj meg az összes olyan hajgumitól, a melyiknek a két végét kis fémkapocs rögzíti. Tárazz be inkább szövetből, mert ez kevésbé nyúlik, így nem engedi, hogy túl szorosra húzd a copfot. A szilikon is jó választás, mert nem csúszik ki olyan könnyen, így szintén nem kell túl szorosra húznod.

3. Variáld a frizudat az edzőteremben is!

Ha minden spinning előtt szorosan felkötöd, vagy balerinakontyba csavarod a hajad, nagy károkat okozhatsz, próbáld néha máshol rögzíteni, a parkettafonás is megzabolázza a szemedbe lógó tincseket.

4. Néha küldd szabadságra a hajgumid

Ha ritkán viseled is teljesen leengedve a hajad, próbáld néha inkább hullámcsattal rögzíteni, illetve variáld azt is, hogy milyen magasra kötöd, még a balerinakontyhoz is használj inkább csatokat.

Top 5 nyári frizuraötlet

5. Óvatosan vedd ki a hajadból

Ne próbáld minél gyorsabban kicibálni a hajadból, sok szálat ezért veszítesz el, a többi pedig csak jobban törik, szánj rá időt és óvatosan távolítsd el.

Neked mi a csodafegyvered a hajápolásban?