Ledöntjük a szépségmítoszokat!

V. Zsófi

A szépségápolásban is előfordul, hogy a megszokások alapján végezzük rutinunkat. De könnyen lehet, hogy amit évtizedekig igaznak hittünk, arról kiderül, hogy semmi alapja, itt az ideje változtatni a hozzáállásunkon!

Jót tesz addig mosni az arcot, amíg mattan nem feszül

Sokak számára az a tiszta érzés, ha a bőr elveszíti természetes zsírtartalmát. „Üdén” feszül a forróvizes szappanozás után. Ez azonban az egyik legrosszabb, amit tehetsz a bőröddel, megbontod a struktúráját: száraz, viszketős felületek fognak keletkezni. De az is lehet, hogy emiatt a szokás miatt zsírosodik túlzottan a bőröd. Ha nem viselsz sminket és naptejet, akkor elég, ha 30 másodpercig tisztítod micellás vízzel egy vattapamacs segítségével, majd hidratálod a bőröd.

Reszelheted a körmöd mindkét irányba

Az össze-visszareszeléstől szétválnak a rétegek és betörik a körmöd, mindig ugyanabba az irányba húzogasd a reszelőt, így jobban megerősödhet a körmöd.

Nincs szükség napvédelemre, ha nem a strandon vagy

A nap káros sugarai bőrtípustól függően már néhány perc után is árthatnak a bőrnek, ami azt jelenti, hogy ha a boltba ugrasz csak le, sem árt valamiféle védelem. A napnál jobban semmi sem öregíti a bőrt, ezért mindig viselj legalább az arcodon UV szűrővel ellátott arckrémet. Például a Helia-D Classic nappali ránctalanító krémet.

Ha „pumpálod” a szempillaspirálodat, attól folyékonyabb lesz

Pont az ellenkezőjét éred el, extra levegőt pumpálsz be és csak gyorsabban kiszárad. Ha szeretnéd, hogy folyósabb legyen, használat előtt tartsd 20 másodpercre forró víz alá a tubust.

Az összetört pirosítónak/szemhéjpúdernek annyi

Csepegtess rá alkoholt, egyengesd el művészkéssel, majd préseld össze egy kemény felületű műanyagdarabbal, várj, míg elpárolog belőle az alkohol és újra egyben lesz.

Gyorsabban nő a hajad, ha gyakrabban vágatod

Igazi városi legenda, a hajvágás semmilyen hatással nincs a tövekre. Az illúziót az okozza, hogy a hajvégeknél kezdődik az elvékonyodás és a töredezés, ha ezeket levágatod, egészségesebbnek és vastagabbnak tűnik a frizurád, de ennyi az egész. Ugyanez igaz a szőrre is, nem erősödik meg attól, hogy leborotválod, csak annak tűnik, mert a szőrszálak végének nincs ideje elvékonyodni.