5 dolog, amit ne mondj a barátnődnek, ha most szakított

Europress
Joy.hu

Ha a barátnőd zsákszámra használja el a zsepiket és szomorúan majszolja a csokit, nehéz bármit is mondanod, hiszen nem tudhatod, mivel zökkented ki a szakítás utáni depiből. Megmutatjuk, melyek azok a mondatok, amiket jobb, ha ilyenkor magadban tartasz.

1. “Tudhattad volna, hogy ez lesz”
Ez a legrosszabb dolog, amit ilyenkor mondhatsz neki, hiszen tovább erősíted benne a bűntudatod, hogy ő tehet arról, hogy szétváltak a pasijával. Így is eléggé rosszul érzi magát, ne ronts tovább a helyzeten. Inkább próbáld meg valamilyen programmal kizökkenteni! Menjetek el ebádelni, moziba.

2. “Tudom, mit érzel”
Lehet, hogy tényleg tisztában vagy vele, de ilyenkor a barátnőd a saját helyzetével foglalkozik, attól nem lesz jobb a kedve, hogy emlékezteted arra, nem csak vele történik ilyen. Inkább kérdezd meg, hogy érzi magát, aztán mondd el neki, hogy számíthat rád, ha bármikor beszélni szeretne a szakításról.

Olvasd el ezt is!
4 jel, hogy szakítani kéne
forrás: Europress

3. “Sokkal jobbat is találhatsz”
Igen, de még korai ezzel jönnöd, hiszen még mindig erős érzelmi szálak fűzik az exéhez. Az első néhány napban inkább csak hallgasd meg, ne adj neki tanácsot.

4. “Egy igazi bunkó volt”
Ne hibáztasd az exét, mert ha esetleg újra összejönnek, kínosan jössz ki a helyzetből. Az is lehet, hogy később javul a kapcsolatuk. Ismét csak azt tudjuk mondani, hogy hallgasd meg és támogasd inkább.

5. “Zárd le és lépj tovább”
Ezzel ő is tisztában van, csak nem megy olyan könnyen. Időre van szüksége a gyászhoz és a történtek feldolgozásához.

Tehát, a lényeg, hogy ha segíteni szeretnél a barátnődnek, hallgasd meg, támogasd és találj ki olyan programokat, amiktől jobb kedvre derül. És hagyj neki időt a szakítés feldolgozásához.