4 szuper tipp a teltebb ajkakért

Lakatos Márk

Itt a jó idő, előkerülnek az élénk színű rúzsok, a csillogó szájfények, a színezett ajakbalzsamok és minden, amitől csókolnivalóak lesznek az ajkak. De vajon eléggé csókolnivalóak?! Nézzük, mit tehetünk még az ügy érdekében!

1. Először is, gondoskodjatok arról, hogy igazán puhák legyenek. Írtam többször is, hogy a fogkefe remek segítség ebben. Akár fogmosás közben is bevethetitek, hiszen a finom dörzsölést a mentol csak megdobja egy kis élénkítő energiával, amitől nem csak a cserepesedéstől mentitek meg az ajkakat, de még a vértkeringést is élénkítitek, amitől finoman megduzzad. Ha van egy használaton kívüli puha fogkefe, egy kis olíva- vagy kókuszolaj és finomszemű cukor keveréke is beválik, és nagyon jól ápol! Mit tegyetek még a mixbe? Egy csipetnyi fahéjat, ez is segíti a teltebb hatást.

2. A mentol tartalmú szájfények és ajakírek mind nagyon szuperek! Az előbb említettek szerint serkentik a vérkeringést, és ha a reggeli fogmosáskor nem is találkoznak az ajkaitok ezzel a csodaszerrel, a különböző szájkencékben jó, ha megtalálhatóak, főleg, ha nem vagytok eleresztve ajakbőség terén. Nem kell színtelennek lennie, lehet nyugodtan akár pirosra színezett, tiszta Hófehérkék lesztek! ;)

3. A kontúrozással vigyázzatok! Ha durván túlszaladtok a vonalon, azzal nagyon mű lesz a hatás, bármilyen jól is néz Kylie Jenner az Instán. Szóval fogjatok egy nude szájceruzát, finoman dolgozzatok a kupidó (a felső ajak középső kis nyílrésze) vonalán és az alsó ajak középső részének külső vonalán, tehát a sarkakat kihagyva, és ha készen vagytok, már csak egy nude szájfény vagy rúzs hiányzik. A csillogós, fényesebb krémek szintén teltebbnek mutatnak!

4. Két tónus egy csárdában! Ezt a trükköt kétféleképpen használhatjátok: az egyik tippem, hogy vesztek két hasonló árnyalatú rúzst, amiből az egyik sötétebb, a másik, hogy beszereztek egy fehér szájceruzát. Az alapfelállás mindkét esetben az, hogy a sarkak felé kell sötétebbnek lennie a szájnak, és középen világosabbnak. Így aztán vagy ezen a középső részen használjátok alapként a fehér ceruzát és egy applikáló ecsettel dolgozzátok fel a rúzst az ajkakra, vagy kétféle rúzst használtok, és az száj közepén a világosabbat vetitek be. Extra tipp, hogy csak ide, a hatás fokozásáért egy kis szájfényt is feltesztek! ;)

Márk napi tipp: Idősebb hölgyek sokszor nem mernek élénkebb rúzsokat használni, pedig nekik kifejezetten ajánlom a friss, tiszta színeket - a bézseket pedig inkább hanyagolják! Egy kontúrceruzára azért szükség lesz, ne feledjétek! ;)