Így vitáznak a boldog párok

Europress
Joy.hu

Még a legtökéletesebb párok is csúnyán összevesznek néha. Egy kapcsolatban elkerülhetetlen a konfliktus, viszont helyesen kezelni elég nehéz. Megmutatjuk, hogyan csinálják a boldog párok!

Olvasd el ezt is!
Az egyetlen dolog, amit mindenképpen less el a boldog pároktól

1. Meghallgatják egymást
Előfordulhat, hogy vita során inkább azon gondolkozol, mivel vágj vissza a pasidnak, pedig érdemesebb lenne ilyenkor meghallgatnod. Így elkerülhetitek a félreértéseket.

2. Válasz előtt átgondolják a dolgokat
Érdemes 10-ig számolnod, hogy elkerüld a felesleges sértéseket és megelőzd a nagyobb bajt: hiszen biztos, hogy mondtál már olyat a párodnak, amit később megbántál. Tehát mielőtt visszavágnál, gondold át, mit fogsz mondani.

3. Lefektetik a szabályokat
Lehet, hogy neked szükséged van egy kis szünetre a vita során. Ilyenkor nyugodtan jelezd a srácnak, hogy elmész sétálni, vagy kicsit kiszellőzteted a fejed. Ha csak simán kisétálsz az ajtón, az elég nagy félreértést okozhat, olaj lehet a tűzre.

4. Tudják, mikor kell vitázni
Nem akkor hozzák fel a kellemetlen témákat, amikor a másik fáradt, éhes, magányos, vagy rossz napja volt. Ebből nem sül ki semmi jó, hiszen sokkal feszültebbé válik a helyzet.

5. Hagyják, hogy a kapcsolatuk nyerjen
Ha csak a győzelemre koncentrálsz, sértődés és sok kellemetlen óra lesz a jutalmad. Egyébként is, ha minden vitából te kerülnél ki győztesen, akkor egy lúzerrel járnál…

6. Mérgesen fekszenek le
Van egy pont, ami után hiába vitáztok éjszakába nyúlóan. Ha mindketten fáradtak vagytok, inkább aludjátok ki magatokat és folytassátok másnap, higgadtabban és kipihenten.

Rátok hány pont igaz?

Olvasd el ezt is!
7 jel, hogy egy érett és kiegyensúlyozott párkapcsolatban élsz