Szabad idősebbeknek/fiatalabbaknak szánt arckrémet használnom?

V. Zsófi

Mi történik, ha az extra elővigyázatos huszonéves ránctalanító krémet használ vagy, ha valaki évtizedeken át ragaszkodik egy krémhez?

Bures Krisztina kozmetikust kerestük fel az égető kérdéssel, van-e káros következménye annak, ha nem a megfelelő kornak szánt krémet használjuk? Röviden: van.

A legtöbb huszonéves bőrének fő problémája a felszíni vízhiány, ezt a legfontosabb kezelni. A fokozatosság nagyon fontos, mert a ránctalanító krémekben levő hatóanyagokhoz az évtizedek során hozzászokhat a bőr és akkorra hatástalanná válnak, mikorra valóban szükségünk lesz rá. Ha viszont nem megfelelően hidratáljuk, a felszíniből mélyrétegű vízhiány lesz, ami már valóban ráncosodáshoz vezethet.

Fontos hidratálni már akkor is, ha épp csak átléptél a második X-be, a Helia-D AquaBoom krémgéljei közül a száraz bőrre valót használd télen, a normál bőrre valót pedig nyáron.

A francia nő 5 szépségtitka

A bőr pillanatnyi állapotát az évszak is meghatározza. Bures Krisztina szerint, nagyon fontos ehhez igazítani az arcápolást: gazdagan hidratáló, a hidegtől védő krémet használni télen, és ezt lecserélni nyáron egy könnyebben beszívódó, víz alapúra.

A húszas éveid második felében átválthatsz a Helia-D Professional Tokaji Aszús sorozatára, melyek intenzív felszíni és mélyrétegi hidratálást nyújtanak. A tápláló krémet használd télen, a krémgélt pedig nyáron.

És mi a helyzet, ha már "kinőttél" szeretett krémed korosztáláyból? A cikk folytatásához kattints !