Piros rúzs - egy szín, ami tényleg öltöztet!

Kata

Tippek és trükkök egy igaz női csodafegyver használatához.

A piros rúzs egy olyan dolog a sminkelésben, mint a kis fekete ruha az öltözködésben, mindenkinek jól áll és egy olyan adu, ami bármilyen szettet tökéletessé tesz. De miért is van ez? Talán mert egy olyan kiegészítőről van szó, ami évszázadok óta mindig működik. Kapcsolunk hozzá rengeteg szexepilt és vonzerőt, no meg egy rakás nőiességet. Szexissé, színesé tesz, kiemeli a szépséget és hangsúlyosabbá teszi a megjelenést. Nálam egyetlen nap sem hiányozhat a sminkrutinból, csak éppen az változik, melyik árnyalatot választom az adott alkalomhoz.

Hogyan érdemes kipróbálni?

Sokan félnek elsőre a nagyon erős és hangsúlyos árnyalatoktól. Nyilván ők ne ezekkel kezdjék, inkább finomabb, kevésbé határozott fedést biztosító termékekkel. Olyan színekkel, melyek a természetesség felé közelítenek. Ha ezek beváltak, lehet fokozatosan váltani, míg meg nem találod a számodra tökéletes terméket. Ettől függetlenül a piros rúzsok esetében és azt vallom, hogy merj bátran kísérletezni és játszani a végletekkel!

forrás: Europress

Színválasztásnál a legtöbb helyen arról a szabályról olvasni, hogy hidegebb és melegebb tónusú bőrszínhez más és más piros árnyalatok illenek. Persze ezekben van igazság, de alapvetően a legjobb, ha kipróbálod a rúzst, mielőtt megveszed. Mert egyáltalán nem biztos, hogy azt, amit a nagy könyv ajánlana, szeretni is fogod. Van néhány szín, mint a Monroe-vörös vagy Rihanna kedvenc MAC rúzsa, a Ruby Woo, ami nagyjából mindenkinek jól áll, de ezeket sem szabad készpénznek venni.

Hogyan marad fenn szépen és sokáig?

Ha nem akarod, hogy a krémesebb piros rúzs elkenődjön, tartsd kordában szájceruzával, tedd fel egy leheletnyi alapozóra és fixáld púderrel. A mattabb, szárazabb verziókat már elég szépen akár az ujjaiddal az ajkad formájához igazítani, bírni fogják. Ezek viszont száríthatnak, így érdemes felvitel előtt ápolóval hidratálni az ajkaidat.

Egyetlen rúzs sem tart örökké, így időnként még a legtartósabb darabokat is jó utószínezni és egy kis hidratálóval egységesebbé tenni. Ha azt akarod elkerülni, hogy a piros rúzs megfesse a fogaidat, felvitel után itasd le az ajkaid belső feléről a felesleget.

forrás: Europress

A piros rúzs önmagában öltöztet, így ha használod, az a legjobb, ha a megjelenésedben a többi szín visszafogott. Hangsúlyozd mellé a szemeidet erősebb cicás tusvonallal és már meg is van a hollywoodi hatás. Azt mondják, rózsaszínt szinte tilos hozzá felvenni, de ehhez is meg lehet találni a megfelelő, rózsás alapú árnyalatot.

Érdemes beépíteni ezt a csodafegyvert a mindennapjaidba, mert nem csak a megjelenésedet dobja fel, de a hangulatodat és így az egész napodat is!

Olvasd el ezt is!
Piros rúzs a szem alatti karikákra? Működik!