Tényleg baljós madár? Ezt jelenti, ha sok varjút látsz

Europress
Joy.hu

A frász jön rád, ha meghallod a károgást?

Van tudományos alapja

A varjú roppant intelligens madár, hiszen a testéhez viszonyított agytérfogata a csimpánzéval vetekszik, amivel nem áll túl messze az emberétől. A Washingtoni Egyetem munkatársai Dr. John Marzluff vezetésével kimutatták, hogy ha ijesztő álarcban ejtettek foglyul majd engedtek szabadon varjakat, akkor hamarosan a környék összes ilyen madara ellenséges viselkedést tanúsított irányukban, mert elterjesztették egymás között a hírt, és képesek voltak összefogni.

A halál szimbóluma?

A fekete madarakra sokan halálhozóként tekintenek, mert egyes mondák szerint ők segítenek átvinni a lelkeket a túlpartra. Állítólag annál a háznál, ahol gyakran megjelenik egy varjú az ablak közelében, haláleset várható, melynek bekövetkezése után a varjú egy darabig még ugyanúgy vissza-visszajön – mintha az elhunyt üzenetét hozná vissza.

A változás jelképe!

Maga a „halál” gyakran félreértett fogalom a spirituális praxisban, hiszen a kártyavetésben is számtalanszor előfordulhat. Ám a jóslatokban jelentkező halál szimbólum csak nagyon ritkán jelent halálesetet: általában gyökeres változást vetít előre, ami egy régi minőség leköszönését és egy újnak a megszületését ígéri. Egyfajta elkerülhetetlen transzformációt, ami végül fejlődést hoz.


Te félsz a varjaktól?

Olvasd el ezt is!
Misztikus! Ezt jelenti, ha a 11-es számot látod mindenhol