Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Ezért NE vásárolj kutyát apróhirdetési oldalakról!

Ezért NE vásárolj kutyát apróhirdetési oldalakról!
Facebook
Twitter
Pinterest
Májusban a Joy-tündér az Állatvédőrséget támogatja, minden megvásárolt Joy magazin árából 10 Ft jut a bajban lévő állatoknak. Az Állatvédőrség ügyvivője, Tornóczky Anita pedig egész hónapban vendégblogol nálunk. A mai bejegyzés egy kényes és sok indulatot kiváltó témáról szól: a szaporítókról, az olcsó kutyáról és a Ti felelősségetekről.

Kényes téma, hiszen sokan nem értik, miért óriás baj az, ha egy apróhirdetési oldalról „szerzünk be” egy kutyát. „Nekem nem kell törzskönyv”, „nem tudok sokat fizetni érte” , „a tenyésztők nagyon drágán adják a kutyákat”, „de hát én ugyanúgy szeretni fogom”…. nagyjából ezek merülnek fel a naív és tájékozatlan emberben, amikor azt hallja: NE vásárolj kutyát szaporítótól. És hogy tulajdonképpen miért ne? Olvasd el Anita írását és tudni fogod a választ.

Kép
forrás: Tornóczky Anita / Állatvédőrség

Tornóczky Anita Tornóczky Anita modell, mûsorvezető 5cikk 0galéria 1videó Még több róla írása

Amikor kicsi voltam azt gondoltam, hogy az embernek varázsütésre lesz egyszercsak kutyája, akkor, amikor lennie kell. Később Berta így lett az én kutyám. Eszem ágában nem volt akkor egy német juhászt magamhoz venni, de mint tudjuk, a nagy dolgok nem akkor jönnek az életben, amikor számítunk rájuk. Aztán megértettem, hogy néha van olyan, hogy tervezett kutya, sőt, olyan is, hogy vásárolt kutya. Bár vannak fajták, amelyekért rajongok, venni mégsem vettem soha kutyát, az elveimen túl azért sem, mert egy jó kutya nagyon drága.
Nyilván most sokan felhördülnek, hogy a Jófogáson csak húszezer a yorksír, meg a bisonpincsi. Igen, valóban annyi. Húszezerért lehet kapni beteg, alulfejlett, genetikailag selejtes cuki kiskutyákat, akik lehet, hogy 3 nap múlva meghalnak parvoban, lehet, hogy 2 évesen kell majd elaltatni egy genetikai betegség miatt, vagy ha szerencséje van a vásárlónak, akkor csak az derül ki, hogy a yorkie igazából egy tacskó keverék.

Kép
forrás: Tornóczky Anita / Állatvédőrség

Egy jó kutya drága, mert az anya 2 évesen ellik először és csak 2 évente, mindkét szülő szűrve van, figyelnek az anya táplálására, egészségére. Egy olcsó kutya anyukája először 8-10 hónaposan ellik, aztán menetrend szerint félévente. Ki sem fejlődik rendesen, ki sem nő minden foga, de már a szervezetének új életek "gyártására" kell koncentrálnia. Aztán egyszer csak kimerül, ha megéli. 6-8 évesen kidobják, agyonütik, vagy leadják, mert már nem tud elleni. Az ő cuki kölykét veszed meg Te olcsón, egy csomagtartóból, egy ismeretlentől, miután kinézted a hirdetési oldalon...mert a gyerek úgy szeretné, de drágábbra nem tellik. És még ha életben is marad, nem is lesz vele annyi egészségügyi gond, akkor is ott a kérdés: Szeretnéd támogatni azt, hogy embertelen körülmények közt tartva kizsákmányolják az anyakutyákat?

Kép
forrás: Tornóczky Anita / Állatvédőrség

Magyarországon több tízezer kutya éli le az életét sötét pincékben, ketrecekben, disznóólban azért mert van kereslet az "olcsó kutyára". Mert Te megveszed!

Nézd meg a bal oldali képet! Ő Minyon, jelenleg nálam él, retteg mindentől, mert nem ismeri a szabadságot, a füvet, az emberi érintést. Ő is egy szaporítótelepről származik. Ő a Te cuki kiskutyád anyja! Tényleg ezt akarod?!?

Kép
forrás: Tornóczky Anita / Állatvédőrség

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Kép

3 csillagjegy, akinek negatív hatással lesz az életére az áprilisi telihold

Ezek a csillagjegyek nem fognak örülni az áprilisi teliholdnak!

Kép

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép

Sztárok, akik nyilvánosan estek egymás torkának, erről pedig videó is készült

Hiába a siker, a sok pénz vagy éppen a rajongók imádata, a sztárok olykor-olykor vannak olyan nárcisztikus természetűek, hogy képesek élőadásban neki menni egy másik híres embernek.

Kép

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép

5 szokás, ami jelentősen növeli a szívroham kockázatát: nem csak a dohányzás káros

Szomorú, de az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az 50 év alattiaknál jelentkező szívroham. Ez pedig olyan jellegű, egyértelműen káros szokásokra vezethető vissza, mint a dohányzás vagy éppen az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. De nézzük is, pontosan melyek ezek, és hogyan tudod megelőzni a súlyos szívbetegségek kialakulását.