II. Erzsébet legjobb stíluspillanatai

Lakatos Márk

Nemrég ünnepelte a 90. születésnapját, ezért úgy érzem, muszáj egy összeállítást szentelnem neki, főleg hogy ennyi stílusos fotónk van róla! Katalin se rossz, Dianát is imádjuk, de nézzük, melyek voltak II. Erzsébet 63 éves uralkodásának legszebb és legemlékezetesebb szettjei!

A hölgy régebb óta ül az Egyesült Királyság trónján, mint előtte bárki. 27 évesen lett királynő és tökéletes megjelenésével a kezdetektől fogva az volt a célja, hogy egy, a népe által támogatott uralkodónő képét közvetítse a világ felé. És ez nem csak az imázs része volt, hanem a valóságban is teljesült. Két fontos ember segítette őt ebben: Norman Hartnell, aki a koronázási és az esküvői ruhájáért felelt, továbbá minden csillogó-villogó báli ruhája is az ő keze nyomát viseli. A másik nélkülözhetetlen férfi az életében, mármint ami a divatot illeti, Hardy Amies, aki a mindennapi megjelenéséért felelt. Mindjárt kiderül, jó munkát végeztek-e! ;)

Kezdjük a legelején… 1947-et írtunk, amikor II. Erzsébet nagy csinnadrattával hozzáment Fülöp Edinburghi herceghez, méghozzá egy gyönyörű ruhában. És tudjátok, mi az igazi különlegessége? Hogy a háború miatt neki is ruhajegyekkel kellett megvennie az anyagot – bár tegyük hozzá, a kormány hozzájárult 200 extra jeggyel… Az uszályt a háború utáni újjászületés jegyében Botticelli Primavera c. festménye inspirálta, ami gyönyörű gondolat szerintem!

Nézd meg a galériánkat - 14 kép
II. Erzsébet legjobb stíluspillanatai

Márk napi tipp: Szerintem az átlátszó esernyők nagyon praktikusak, hiszen az ember sokkal jobban kilát alóla. Nem is kell ezt kétszer mondani a királynőnek, hiszen minden outfithez tartogat egy darabot, ami jól is jön az esős Angliában! ;) Jó egészséget és további stílusos éveket kívánunk neki! ;)