Az igazi amerikai csokis keksz

Joy.hu

A nagybetűs klasszikus amerikai csokis keksz receptje a mostani, a legfinomabb, amit valaha kóstolhatsz. Garantáltan felülmúlja a legjobb kávéházi élményedet is, ezért semmiképp ne hagyd ki és két chia magos reggeli között bátran nassolj el egy szelettel a latte-d mellé! :)

Recept
Elkészítési idő: 30 perc + 2 óra hűtés
8-10 személyre
Amerikai csokis keksz
Hozzávalók
  • 28 dkg finomliszt (Tészta)
  • 1 tk szódabikarbóna (Tészta)
  • 2 tk étkezési keményítő (Tészta)
  • 20 dkg Tibi étcsokoládé (Tészta)
  • 1 tk só ( Tészta)
  • 7 dkg méz (Tészta)
  • 17 dkg teavaj (Tészta)
  • 10 dkg kristálycukor (Tészta)
  • 13,5 dkg nádcukor (Tészta)
  • 2 db tojás (Tészta)
1. lépés
Száraz hozzávalókat a darabokra vágott csoki 3/5 részével edénybe dobálom. Vajat a mézzel megolvasztom, robotgéppel elkeverem bennük a cukrokat és a tojásokat egyenként. A hozzávalók egészét alaposan elkeverem és hűtőbe teszem két órára.
2. lépés
Egymástól 8–10 cm távolságra fagyi gombóc kiszedő kanállal halmokat teszek sütőpapírral bélelt tepsire és 170 C fokon kb. 13–15 perc alatt megsütöm. Fagyis kanál híján (két perce törtem el a sajátomat) evőkanállal veszek ki egy darabot a kemény masszából és kézzel formázok belőle úgy 2,5–3 cm átmérőjű gömböt. A még meleg, puha tetejű csokis kekszek tetejébe nyomkodom a megmaradt csokoládé darabokat és boldogan megeszem mindet.
Nézd meg a galériánkat - 4 kép