Nézd meg a galériánkat - 4 kép
Krémsajtos nutella pörkölt földimogyorós kekszágyon
365 süti2016. április 29. #recept#Desszert#Galéria#nutella#Egyszerű#keksz#Finom#vendégváró#mogyoró#krémsajt#vendégváró recept#Mogyorókrém
Hihetetlenül rövid idő alatt – kábé húsz perc – megvan, pofátlanul egyszerű és mindezekhez képest issssteni finom desszert. Tesztelni kö-te-le-ző, higgyétek el nekem, bőven megéri.
Recept
Elkészítési idő: 20 perc
8 személyre
8 személyre
Krémsajtos nutella pörkölt mogyorós kekszágyon
Hozzávalók
- 10 dkg háztartási keksz (Tészta)
- 17 dkg pörkölt mogyoró (Tészta)
- 10 dkg teavaj (Tészta)
- 25 dkg Philadelphia natúr krémsajt (Krém)
- 30 dkg Nutella (Krém)
- 1 dl habtejszín (Krém)
Forma mérete:
35 cm x 11 cm
Kekszet, földimogyorót ledarálom, vajat megolvasztom, előbbi kettőre öntöm, elkutyulom, formába teszem a masszát és alaposan kibélelem vele – az oldalán is –, lenyomkodom, fagyasztóba dobom.
2. lépés
Nutellát összekeverem a sajtkrémmel, tejszínt felverem (előtte fagyasztóba teszem az edényt és a habverő karokat is, a tejszín pedig alapból nagyon hideg, így fixen kemény lesz) és óvatosa mozdulatokkal két-három adagban a nutellás ragacshoz keverem. Formába öntöm ezt is, fagyasztóban tartom, tálalás előtt 1 órával átrakom a hűtőbe.