Nico megrázó, igaz története.

Nico megrázó, igaz története.
B. Krisztina B. Krisztina
Facebook
Viber
Twitter
Google+
Pinterest
Előfizetek
Májusban a Joy-tündér az Állatvédőrséget támogatja, minden megvásárolt Joy magazin árából 10 Ft jut a bajban lévő állatoknak. Az Állatvédőrség ügyvivője, Tornóczky Anita pedig egész hónapban vendégblogol nálunk. A mai bejegyzésben Nico szívszorító történetét meséli el. Megrázó és felkavaró írás.

Nico egészséges, szép, magabiztos és teljesen szociális, köznyelven szólva szelíd staff kislány volt, most egy bizalmatlan és bizonytalan vak kutya. Hogy mi történt? Aki nem ismeri a történetet, röviden annyi, hogy egy "ember" komoly ok nélkül gereblyével kishíján agyonverte, majd egy markolóval egy árokba dobta az öntudatlan kutyát. Azóta bő fél év telt el, ami 2 hónap kórházzal és 6(!) műtéttel kezdődött, május 5-én pedig hosszú küzdelem után végre másodszor is bíróság elé áll az elkövető. Bármilyen hihetetlen, küzdenünk kellett ezért, mert első körben nem emeltek vádat.

Kép
forrás: Tornóczky Anita / Állatvédőrség

Nem történt bűncselekmény, olvastam értetlenül a határozatot. Akkor mi számít Magyarországon annak?!? Értem én, hogy Nico nagyon veszélyes(mint a képen is látszik), a gazdája egy szegény cigány ember, az elkövető pedig a helyi kiskirály, de az igazságszolgáltatás nem alapulhat előítéleteken és kapcsolatokon! Vagy mégis?!? A gondviselés aztán Nico mellé állt egy ügyésznő személyében, aki elfogulatlanul végig nézte azt a térfigyelő kamerás felvételt, amin a példás családapa a már merev, mozdulatlan kutyát tovább üti, ahogy ő fogalmazott, "különös kegyetlenséggel bántalmazza". Ember az ilyen? Milyen példát mutat a gyerekeinek? Milyen igazságszolgáltatás az, amely ezt büntetlenül hagyta volna? Természetesen ott voltunk a Tamási Bíróságon, hogy képviseljük Nicot, támogassuk a gazdáit és hogy megmutassuk, hogy ebben az országban, a törvényekkel ellentétben, sok ember nem dolognak kezeli az állatot. Nézzetek Rá! Ő nem a sértett, hanem egy tárgyi bizonyíték!!!

Kép
forrás: Tornóczky Anita / Állatvédőrség

Az első tárgyaláson levetítették annak az ipari kamerának a kifogástalan minőségű felvételét, amely a vádlott udvarán mindent rögzített az ominózus napon. A tanuk és ő maga sem emlékezett pontosan, hogy háromszor vagy négyszer súlytott e le a gereblyével Nico fejére, nos...34-ig számoltam...a kutya a másodiknál esett össze. Zokogni kezdtem és ismeretlen idulatok törtek fel belőlem. Mire felocsúdtam, a terem fele sírt, a másik fele szitkozódott, vagy kivezették. Megrázó volt és még erősebb bennem az a meggyőződés, hogy egy ilyen "ember", ilyen indulatokkal bármire képes!...és még el is hiszi magáról, hogy megteheti! Nico az eset után új homlokcsontot kapott, kivették az egyik szemét, a másikat pedig megpróbáltuk visszahozni a nullából, de jelenleg is teljesen vak, nagyon fél, bizonytalan, kevés emberben bízik. Nem tudom még hogy hogy találunk neki így új családot, de az biztos, hogy mindent meg fogunk tenni azért, hogy Nico a lehető legboldogabb legyen és azért is, hogy megmutassuk, hogy a "cigány koszos kutyája"(idézet egy falubelitől) is ér annyit, mint bármelyik másik élet. A második tárgyalás május 5-én lesz.

Kép
forrás: Tornóczky Anita / Állatvédőrség
Hatalmas hír: a Testről és lélekről Oscar-jelölt!

Enyedi Ildikó filmjét a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában jelölték.

Bebizonyítjuk, hogy a műszőrme elengedhetetlen a téli gardróbodból!

Január havát taposva még bőven aktuális lehet a műszőrme téma!

Egy vadiúj Jóbarátok-filmelőzetes kering a neten, és ettől te is libabőrös leszel!

Mindenki kíváncsi volt arra, mi történt a karakterekkel 14 évvel az utolsó rész után.

8 dolog, ami minden nő fejében megfordul, aki diétázik

Az újévi fogadalmak betartása elég nehéz lehet, különösen ilyenkor, amikor a pocsék időben legszívesebben egész nap csak aludnál. Így viszont nem fogod látni az életmódváltás eredményét...

Brooklyn Beckham barátnője egy az egyben utánozta Victoria stílusát

Lehet, hogy hamarosan ő is stílusikonná növi ki magát?

Most valóban betekinthetsz a mentőkutyák életébe

Tavaly sikerült találkoznom a világ 5 legjobb mentőkutyája közül az egyikkel. Symba és gazdája akkor éppen a világbajnokságra készültek és már akkor lenyűgözött az az elhivatottság és kitartás, amivel mindezt tették.

Hivatalos: válik a feleségétől az Agymenők színésze

Már jó ideje nem működött a házasságuk, és most már biztos, hogy nincs visszaút.

6 étel, amit TILOS a fagyasztóba tenni – és 6, amiről nem tudtad, hogy lehet

Vajon a sajt melyik kategóriába tartozik? És az avokádó? Most megtudod!

Lili és Zsófi közös címlapsztorija

Újonc modelljeink dupla sikere Liziczai Réka fotóival.

Nem kérdés, hogy ezekért is imádjuk: 5 szituáció, amikor Jennifer Lawrence épp úgy reagált, mint egy földi halandó

Allűrök, mániák, fura kívánságok és pókerarc: a legtöbb színésznő ezekkel biztosan megtanult már élni. De Jennifer Lawrence más tészta: rajta azt érezzük, hogy a legtöbb helyzetben még mindig éppen olyan, mint egy hétköznapi csajszi. Most itt van pár újabb bizonyíték arra, hogy ő az egyik legjobb fej színésznő Hollywoodban!

Se diéta, se edzőterem: így fogyott le 4 ruhaméretet egy év alatt a fiatal lány

Elárulta, mit tett azért, hogy megtörténjen ez a látványos átalakulás.

A csillagjegyed szerint ezzé fogsz reinkarnálódni a következő életedben

Szoktál azon gondolkodni, vajon mi leszel következő életedben?

Miért készíts saját általános tisztítószert?

Rövid a válasz: szó szerint 30 másodpercet vesz igénybe, pénzt takarítasz meg – és jobban működik!

A kereséshez kezdj el gépelni!