Tudni szeretnéd, milyen madár csivitel a kertben? Itt a segítség!

Kata

Szuper Madárhatározó app készült.

Az ingyenesen letölthető új Madárhatározó alkalmazást a Magyar Madártani Egyesület és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület közösen hozta létre, a célja pedig az, hogy minél többen megismerjék hazánk változatos madárvilágát. Az alkalmazásban 157 madárfajról találhatunk információt, és még abban is segít, hogy megtudjuk, milyen madár csiripel éppen a kertünkben.

Az app ugyanis nem csak lexikonként funkcionál, hanem meg lehet neki adni, milyen alakú és milyen színű madarat láttunk és azt is, hogy hol. Ezután pedig kihoz releváns találatokat, melyek között már könnyedén megtalálhatjuk, milyen madárral találkoztunk.

A felület szép és egyszerű így nem lehet eltéveszteni benne semmit. Akik pedig játékos formában fejlesztenék tudásukat, fejtörőt is kapnak a Madárhatározó mellé, melyben három lehetőség közül kell kitalálni, melyik madár látható az adott képen. Az előbbiek mellett pedig madármegfigyeléseket is rögzíthetünk az alkalmazásban, mint igazi természettudósok.

A Madárhatározót Adroidra itt, iOS-re pedig itt tudjátok letölteni. Az alapvető információk offline is elérhetőek benne, így az sem okozhat problémát a keresésben, ha éppen egy erdőben sétáltok térerő nélkül.