Így rittyents ebédet 30 perc alatt: spenótos-kápiás kosárkák

Joy.hu

Amikor nincs ebéded, nincs kedved rendelni sem, mert már unod a műanyag dobozos életet, de nincs elég időd normális ételt összedobni, életmentő lehet ez a recept. Elég egy csomag leveles tésztát és az előző napokról megmaradt zöldségeket és sajtokat előkapni a frigóból, összerottyantani kicsit, megkutyulni párszor, majd bedobni a sütőbe csöppet és már is van mit enned.

Recept
Elkészítési idő: 30 perc
6 személyre
Spenótos-kápiás kosárkák
Hozzávalók
  • 1 cs leveles tészta (Kosárka)
  • 1 db kápia paprika (Kosárka)
  • 10 db érett koktélparadicsom (Kosárka)
  • 1 doboz bébispenót (Kosárka)
  • 1 dl tejszín (Kosárka)
  • 2 ek tejföl (Kosárka)
  • 4-5 dkg reszelt parmezán (Kosárka)
  • 1 csipet só (Kosárka)
  • 1 db L-es méretű tojás (Kosárka)
  • 1 ek teavaj (Kosárka)

Fél óra alatt megvan, szuperguszta, végtelenül könnyű és egészséges ebédféle, de köretnek, reggelinek vagy éppen vacsorának sem utolsó. Az Egyévesem imádta, egy ültő helyében megevett hármat.

Ebben a receptben az az igazán szép és hálás dolog, hogy bármilyen formában is csinálod meg, bárhogy rendezed el rajta a hozzávalókat, mindenhogyan szuperül néz ki. Én hat darab, egyenként nyolc centi átmérőjű pteformát használtam.

1. lépés
A tésztából hat nagyobb részt szaggatok – linzerforma, de akár egy nagyobb átmérőjű üvegpohár is megteszi – ezeket sütőpapírral bélelt tepsibe dobálom.
2. lépés
A zöldségeket összerottyantom vajon, a többi hozzávalót a tojás kivételével hozzáadom, leveszem a tűzről és amikor már nem forró, hozzáteszem a tojást is, alaposan összekutyulom, rákanalazom a tésztára és 180 C fokon megsütöm.