Mindenmentes profiterol

Promóció

Glutén-, tej-, cukor- , és szójamentes, ráadásul szénhidrát csökkentett!

A Tegyünk Együtt Egymásért Egyesület célja hogy segítsenek a hozzájuk hasonlóan valamilyen ételallergiával élőknek, gluténérzékenyeknek, tejérzékenyeknek, paleo diétázóknak, különböző tippekkel és receptekkel! Nálunk is megosztanak egy-két finomságot és tanácsot.

Íme, Mona receptje:

Recept
Mindenmentes profiterol
Hozzávalók
  • 12,5 dkg nocarb rost sütőmix
  • 2,5 dl víz
  • 2,5 dl kókuszolaj
  • 4 tojás
  • 1 ek. édesítő
  • 0,2 dl kókusztej
  • vanília aroma
  • 2 tojássárgája
  • ízlés szerint édesítő
  • konjakliszt
  • nem paleo diétázók használjanak vanília pudingport

Egy lábasba a vizet, olajat és édesítőt felforraljuk, majd belekeverjük a nocarb rost mixet. Majd ha kissé meghűlt, akkor turmixba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat és jó alaposan összeturmixoljuk. Majd sütőpapíros tepsire golyókat formázunk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 11-14 perc alatt megsütjük. A krémhez a hozzávalókból sűrű krémet főzünk, majd ha meghűlt, akkor egy nyomozsákba tesszük, annak a száját belenyomjuk a profiterolba és megtöltjük. Csokiszósszal tálaljuk.