Mindenmentes profiterol
Glutén-, tej-, cukor- , és szójamentes, ráadásul szénhidrát csökkentett!
A Tegyünk Együtt Egymásért Egyesület célja hogy segítsenek a hozzájuk hasonlóan valamilyen ételallergiával élőknek, gluténérzékenyeknek, tejérzékenyeknek, paleo diétázóknak, különböző tippekkel és receptekkel! Nálunk is megosztanak egy-két finomságot és tanácsot.
Íme, Mona receptje:
- 12,5 dkg nocarb rost sütőmix
- 2,5 dl víz
- 2,5 dl kókuszolaj
- 4 tojás
- 1 ek. édesítő
- 0,2 dl kókusztej
- vanília aroma
- 2 tojássárgája
- ízlés szerint édesítő
- konjakliszt
- nem paleo diétázók használjanak vanília pudingport
Egy lábasba a vizet, olajat és édesítőt felforraljuk, majd belekeverjük a nocarb rost mixet. Majd ha kissé meghűlt, akkor turmixba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat és jó alaposan összeturmixoljuk. Majd sütőpapíros tepsire golyókat formázunk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 11-14 perc alatt megsütjük. A krémhez a hozzávalókból sűrű krémet főzünk, majd ha meghűlt, akkor egy nyomozsákba tesszük, annak a száját belenyomjuk a profiterolba és megtöltjük. Csokiszósszal tálaljuk.