Glutén-, tej-, cukor-, szójamentes amerikai palacsinta
Ha odavagy a finom édességekért, mégis valamilyen allergia vagy diéta miatt meg kell vonnod magadtól a finomságot, ajánlunk egy egészségesebb változatot!
A Tegyünk Együtt Egymásért egyesület azért alakult, hogy segítsenek a hozzájuk hasonlóan valamilyen ételallergiában küzdőknek, gluténérzékenyeknek, tejérzékenyeknek, paleo diétázóknak, különböző tippekkel és receptekkel! Már a JOY.hu-n is megosztanak egy-két finomságot és tanácsot! Íme Mona receptje:
- 30 dkg Hadarik Rita amerikai palacsinta lisztkeverék
- 2 db tojás
- 4 dl víz
- 50 gr margarin
- ízlés szerint édesítő
- Egy kis olaj (a sütéshez)
- 2 db banán
- 50 gr kókuszolaj (házi fehércsokihoz)
- 50 gr kókuszkrém (házi fehércsokihoz)
- 50 gr kókusztejpor (házi fehércsokihoz)
Az alapanyagokat jó alaposan kikeverjük, majd 10 percet hagyjuk állni. A palacsintasütőt vékonyan kiolajozunk, majd megsütjük a palacsintákat (nekem 11 db lett). Az egyik banánt fehércsokival pépesítjük botmixer segítségével, a másikat felkarikázzuk. Majd egy palacsintára rakunk banánt, majd banános csokit, és így sorba, majd a tetejét barna csokival is fedjük.