Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

5 tipp, amivel már a nap végére jobbá teheted a kapcsolatod

5 tipp, amivel már a nap végére jobbá teheted a kapcsolatod

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
A látványos gesztusok ugyan jól mutatnak a forgatókönyvekben, de a való életben igazából éppen az apró cselekedetekre van a legnagyobb szükség a románcokban.

Emlékszel arra, hogy az Így jártam anyátokkal Tedje többször is ellopott egy bizonyos kék kürtöt, mert be akarta bizonyítani Robinnak, mennyire szereti őt? Ezek a jelenetek valóban hihetetlenül romantikusak voltak a sorozatban, a vásznon túl azonban egyáltalán nem lennének életszerűek – ráadásul a valóságban abszolút nincs szükség ilyen gesztusokra ahhoz, hogy kifejezzük az érzéseinket.

Sőt, az egészséges és boldog románcok titka inkább az apró cselekedetekben rejlik. Íme néhány dolog, amit már ma megtehetsz a kapcsolatotokért.

Odafigyelésből ötös

A szakemberek azt mondják, a hosszútávú viszonyok esetében különösen lényeges, hogy időről időre megmutassuk a párunknak, hogy törődünk vele, gondolunk rá. A hétköznapok sodrásában ugyanis sokan hajlamosak azt érezni, hogy a partnerük nem figyel rájuk eléggé, nem értékeli őket úgy, mint régen. Pedig akár egy végtelenül egyszerű lépéssel jelezheted a szerelmednek, mennyire fontos számodra: ha reggelente megleped őt a kedvenc kávéjával az ágyban, azzal tökéletesen megalapozhatod az előttetek álló nap hangulatát. A kedvesed pedig tudni fogja, hogy már a korai órákban az járt az eszedben, hogyan okozhatnál neki örömet.

A varázsszó: köszönöm

Az évek óta tartó kapcsolatok sajnos akaratlanul is rutinszerűvé válhatnak – ennek az egyik legárulkodóbb jele az, hogy a felek elfelejtik megköszönni mindazt, amit kapnak egymástól. Egyszóval bármennyire is természetes számodra az, hogy a mosogatás vagy a porszívózás a párod feladata, nem árt, ha néha hálát adsz neki ezért. Az efféle bókokkal azt éreztetheted vele, hogy megbecsülöd azt, amit tesz érted. De azt is a tudomására kell hoznod, milyen fontos szerepet is tölt be az életedben – nem szabad, hogy azt higgye, kizárólag a segítségéért értékeled őt.

Az érintések ereje

Mi az? A világ egyik legtermészetesebb gesztusa, ami segít megőrizni a romantikát a hosszútávú kapcsolatokban? Igen, az ölelésről beszélünk, hiszen ez az alapvető fizikai érintés megóvhatja a párokat az elhidegüléstől. Persze búcsúcsókokra és ölelésekre is szükség van, mindazonáltal ezek megszokássá is válhatnak az évek során. Ne csak akkor szorítsd magadhoz a partneredet, amikor hazaérsz a munkából: bújj hozzá filmezés közben, fogd meg a kezét miközben a boltban nézelődtök vagy simogasd meg a karját, amíg vezet. Mindössze ennyi elég lehet ahhoz, hogy közel érezhesse magát hozzád.

Telefonok kizárva?

Most pedig játsszunk egy kicsit! Kapd elő a telefonodat és pörgesd át az utóbbi hetek üzenetváltásait a pároddal! Olyan, mintha egy bevásárló vagy éppen to-do listát lapozhatnál? Ideje megtörnöd a sort néhány váratlannak tűnő gondolattal. Ebédszünetben ne arról írj neki, mit kellene megvennie munka után a vacsorához, hanem fejtsd ki, mit szeretsz benne a legjobban, köszönj meg neki valamit, esetleg idézd fel az egyik legromantikusabb vagy legviccesebb közös emléketeket. Otthon viszont tedd el a mobilodat és kérd meg őt is erre – a hálószobában például már semmi keresnivalója a kütyüjeiteknek. Képzeld, tanulmányok is bizonyítják, hogy a túlzott telefonhasználat káros hatással lehet a románcokra.

Álom, édes álom

A romantikus reggelekben már profi vagy? Nos, ez még nem feltétlenül elég a boldogsághoz, mivel az is borzasztóan sokat számít, hogyan fejezitek be a napjaitokat. Az eltérő időbeosztásotok miatt elsőre biztosan lehetetlen küldetésnek tűnhet, hogy egyszerre feküdjetek le, mégis azt javasoljuk, hogy próbáljátok meg tartani magatokat ehhez. Gondolj csak bele, általában ezek azok az órák, amiket telefonhívások, háztartási teendők, illetve bármilyen zavaró tényező nélkül tölthettek együtt kettesben – és nyugalomban.

JOY-tipp: Ha éjjeli bagoly vagy (tehát a késői órákban szeretsz dolgozni), a partnered azonban nyolckor már ledőlne, bújj be mellé az ágyba addig, míg el nem alszik. Ez az egyszerű trükk is erősítheti a köteléketeket.

Olvasnál még a témában? Akkor katt a galériára!

Galéria / 9 kép

Híres emberek visszafogott esküvői, amelyek bebizonyították, hogy a szerelem minden, amire szükségünk van

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp február 4.: a Kosok izgalmas kalandban próbálhatják ki magukat, a Rákok rástresszelnek egy bizonyos helyzetre

A csillagok hétvégére is tartogatnak izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Van, aki egyenesen felismerhetetlen: 7 híres ember, aki nem bírt leállni a plasztikával

Ezek a sztárok gyönyörűek voltak és idős korukban is azok lettek volna, ha nem válnak a plasztika rabjává.

Kép

Júlia, Iluska, Margarita: kik az irodalom emlékezetes szerelmespárjai?

Közeledik a Valentin nap, ennek ürügyén sorozatunkban valós és fiktív szerelmespárokat veszünk górcső alá. Az Évamagazin.hu cikke.

Kép

Kellemetlen! Az ok, amiért Madonna lányát nem engedték be Marc Jacobs bemutatójára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.