5 nem várt tény a filmes ételekről, amit még a legnagyobb rajongók sem tudnak

InterCom/ Doktor Szöszi c. film
Bíró Eszter

A '60-as évek filmjeiben az volt a tendencia, hogy tésztát, főként spagettit használnak olyan jelenetekhez, amelyekben valamilyen ebéd vagy vacsora is szerepelt, ugyanis könnyű volt elkészíteni, és sokáig jó állapotban maradt a tányéron.

De mint sok más – többek között a filmes technológia, a színészek játéka és még sorolhatnánk – a filmes ételek is rengeteget fejlődtek az elmúlt években. Sőt, mi több egy egész gasztronómiai világ jött létre körülötte, amelyben a szakácsokon kívül fotósok és kulináris stylistok is helyet kapnak.

Olvasd el ezt is!
Filmes karakterek, akiket az egész világ imádott: évekbe telt, de visszatértek a képernyőre

A következő válogatásban olyan érdekes tényeket gyűjtöttünk össze a nagy képernyőn látható ételekről, amelyeket bizony még a legnagyobb filmes rajongók sem tudtak.

Lássuk, mik ezek!

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
5 tény a filmes ételekről, amelyeket csak az igazi rajongók tudnak