Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

5 ok, amiért a szelfizést fel kell venned a mindennapi rutinodba

5 ok, amiért a szelfizést fel kell venned a mindennapi rutinodba

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
A szelfizés nem feltétlenül egyenlő az önimádattal vagy a belső bizonytalansággal. A tudomány szerint ilyen hasznos hatásai vannak.

Hajlamosak lehetünk azt gondolni, hogy a szelfizés arról árulkodik, az illető extra sok figyelemre vágyik, mert alacsony az önbizalma, önbecsülése. A tudomány szerint azonban önmagunk fotózása nagyon hasznos tevékenység lehet, az ilyen képek segítségével könnyebben megőrizhetjük egészségünket. Arról nem beszélve, hogy általuk nőhet az önmagunk iránt érzett szeretet, elfogadás és empátia is, ami a mentális és fizikai jól létünk alapja.

A szelfik segítenek kiszűrni a betegségeket

Egy kutatás szerint a szelfik azért is hasznosak lehetnek, mert az ilyen képek alapján az orvosok, vagy egy megfelelő tudással felruházott, mesterséges intelligencia által vezérelt program kiszűrhet bizonyos betegségeket. A szívproblémák például gyakran látszanak a páciensek arcvonásain.

Önimádat helyett önszeretet

Készítettek egy másik kutatást is szelfi témában, ez azzal foglalkozott, mennyire lehet a szelfizés az önszeretet növelésének eszköze. A tudósok azt találták, nagyon is! Sokan például akkor készítenek magukról képeket, amikor tartanak a munkában egy kis szünetet, mások pedig arról számoltak be, sokkal könnyebben észreveszik a világ apró szépséges részleteit, amikor ezekhez a képekhez keresnek megfelelő környezetet, hátteret. A szelfizés tehát segít kiszakadni a mókuskerékből és egy kicsit elmélyülni.

Hangulatbomba

Talán már hallottál róla, hogyha elkezded erőltetni a nevetést, egy ponton már nem kell megjátszanod, mert valódivá válik és sokkal jobb lesz a kedved. Ugyanez a helyzet akkor, amikor egy szelfihez mosolyogsz. Talán eredetileg nem volt jó kedved, de ez a „kamu” mosoly segít, hogy vidámabbnak érezd magad.

Önbizalom löketet ad

Nagyon érdekli a tudósokat a téma, ezért született egy harmadik felmérés is a szelfizőkről. Ebben arra az eredményre jutottak, hogy azok, akik gyakran, napi rendszerességgel fotózgatják magukat, sokkal jobban szeretik az arcukat, testüket, ezerszer magabiztosabbak.

Segít szembenézni önmagunkkal

Nagyon érdekes lehet visszanézni a telefonodban az elmúlt évek szelfijeit és átgondolni, mennyi minden változott azóta benned és körülötted. A képek árulkodóak, a Napnál is világosabban fogod látni, jó-e az út, amin jársz.

Olvasnál még a témában? Akkor katt a galériára!

Galéria / 4 kép

4 tulajdonság, amiből rögtön kiderül, mennyire önbizalomhiányos vagy

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp február 4.: a Kosok izgalmas kalandban próbálhatják ki magukat, a Rákok rástresszelnek egy bizonyos helyzetre

A csillagok hétvégére is tartogatnak izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Van, aki egyenesen felismerhetetlen: 7 híres ember, aki nem bírt leállni a plasztikával

Ezek a sztárok gyönyörűek voltak és idős korukban is azok lettek volna, ha nem válnak a plasztika rabjává.

Kép

Júlia, Iluska, Margarita: kik az irodalom emlékezetes szerelmespárjai?

Közeledik a Valentin nap, ennek ürügyén sorozatunkban valós és fiktív szerelmespárokat veszünk górcső alá. Az Évamagazin.hu cikke.

Kép

Kellemetlen! Az ok, amiért Madonna lányát nem engedték be Marc Jacobs bemutatójára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.