Diós-csokis répatorta

Joy.hu

Omlósan tömény és játékosan fűszeres édesség, végtelenül egyszerű összedobni. Hétköznapokra, de akár ünnepi alkalmakra is kiváló süti, mert végtelen számban variálható az ízesítése és díszítése. Nálunk alapdarab, ovis szülinapokra és ünnepre mindig jut belőle. Mascarponéval, tejszínnel és friss idénygyümölcsökkel is isteni, de étcsokival és magvakkal mégjobb.

365suti
Recept
Elkészítési idő: 1 óra
8-10 személyre
Diós-csokis répatorta
Hozzávalók
  • 2 db L-es méretű tojás (Tészta)
  • 24 dkg nádcukor (Tészta)
  • 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt (Tészta)
  • 2 ek őrölt fahéj (Tészta)
  • 3 db átlagos méretű sárgarépa (Tészta)
  • 1 kk szerecsendió (Tészta)
  • 2 dll étolaj (Tészta)
  • 1 kk gyömbér (Tészta)
  • 1 tk szódabikarbóna (Tészta)
  • 10 dkg Tibi étcsokoládé (Díszítés)
  • 15 dkg dió (Tészta)
  • 5 dkg dió (Díszítés)
1. lépés
Tojásokat kikeverem a cukorral, hozzáadom az étolajat. Sárgarépát kislyukú reszelőn lereszelem, az eddigiekhez adom, alaposan elkeverem. Dióból 10 dekát ledarálok, a maradék 5-öt pedig zacsiba teszem és klopfolóval darabosra töröm, mindkettő mehet a masszába. Beledobom a lisztet is és végül a fűszereket. Formába öntöm és 180 C fokon 30-35 percen át sütöm – a sütési idő nagyban függ a forma méretétől és magasságától. Tűpróba szükséges, a teteje rendesen megbarnul, de nem kell megijedni, a sárgarépa és a nádcukor az oka.
2. lépés
A tetejére ízesítés és díszítés céljából 10 dkg Tibi csokit melegítek vízgőz felett vagy mikróban 20 másodpercenként alaposan átkeverve. Az olvadt csokit a megsült és kihűlt tészta tetejére öntöm, a diót apró darabokra vágom és ízlésesen a csokira szóróm.
Nézd meg a galériánkat - 4 kép