Emiatt lehet kisebb esélyed a komoly kapcsolatra

Europress
Joy.hu

A mai világban milliónyi módja vam a kapcsolattartásnak: írhatsz emailt, telefonálhatsz, sms-ezhetsz. Ha komoly kapcsolatra vágysz, nem árt a megfelelő eszközt választanod a szerelmed kifejezésére.

A szöveges üzenetek nem engednek következtetni a hanglejtésre, nem látunk mimikát, gesztusokat, ami azért jelenthet problémát, mert a kétes üzenetekről nem tudod eldönteni, hogyan hangsúlyozza az illető, akitől kaptad. És persze így könnyen gondolsz olyan (pozitívabb vagy negatívabb) dolgokat a szöveg mögé, aminek nincs valóságalapja.

Ez pedig sikertelenné teszi a kommunikációt, aminek kárát a kapcsolatod bánhatja.

Ha randizni mész és kapcsolatot keresel, az sms/chat tökéletes módszer a találkák megszervezéséhez. De többre ne feltétlenül használd! Miért? Mert sokkal könnyebb kiszűrni telefonos beszélgetés során azt, hogy a pasinak mennyire komolyak a szándékai. Írásban minden könnyebb és lazább. Ha többre vágysz, mondd neki, hogy beszéljetek inkább telefonon.

Egyébként kutatások szerint az üzenetek küldésének limitálása jó hatással van a kapcsolatodra. Legközelebb ahelyett, hogy regényeket írnál és remegve várnád a választ, inkább ragadj telefont vagy találkozz személyesen a sráccal.

Neked volt már félreértésed sms-ezésből, chatelésből egy pasival?