Ünnepeld a költészet napját, hallgass ma verseket nagyszerű mixben!

Kata

Yonderboi klasszikusával emlékezünk a magyar költészet napjára, érdemes belehallgatni ebbe az összeállításba!

Április 11-én ünnepeljük József Attila szülinapját, és ezzel együtt a magyar költészet napját is. Ilyenkor szívesen vesszük elő újra kedvenc verseinket, amiket egyébként néha nagyon jó megzenésítve is meghallgatni. Ilyen feldolgozásokból létezik rengeteg, de az egyik legjobb talán, amit érdemes újra és újra elővenni, az Yonderboi mára klasszikusnak számító mixe.

A magyar zenész még 2003-ban készítette el Egyenes Labirintus című mixét vagy hangjátékát a Petőfi Rádió Mixmag műsorába. A negyven perces anyagban hazai és külföldi költők versei is elhangzanak, olyan nagyszerű művészek előadásában, mint Márkus László, Gábor Miklós vagy Haumann Péter. Sőt, még maga Pilinszky János is felolvassa benne saját költeményeit, ami különösen megható és megrázó egyszerre.

Még mindig lenyűgöz, milyen jól játszott Yonderboi a hangokkal és a zenei elemekkel, mikor létrehozta ezt az anyagot, ami sokkal több egyszerű mixnél. Éppen ezért nem is csak a költészet napján érdemes meghallgatni, hanem szinte bármikor!

Neked melyik a kedvenc magyar versed?