Segítség! Rombol a kutyám ha otthon hagyom egyedül!

B. Krisztina B. Krisztina
Facebook
Viber
Twitter
Google+
Pinterest
Előfizetek
Kép

Még mindig rengeteg tévhit terjed arról, hogy egy kutya miért áll neki szétszedni a lakást, ha egyedül marad otthon. A legnagyobb hülyeség bolondság az a "bosszút állt a kutyám" kezdetű indoklás. Bármennyire is okos a kutyád, hidd el, nem képes bosszútervet kitalálni (erről már írtunk itt). Ha arra mész haza, hogy átrendezte a lakást, vagy 5 szomszéd csönget bemert akutya egész nap sírt (..és ez tarthatlan, csináljon valamit!!!) akkor alapvetően két dolgon érdemes elgondolkodnod.

Az egyik, hogy mielőtt magára hagytad nem mozgattad ki kellőképpen, így egy rövid pihenés után keres magának valami elfoglaltságot. A másik, komplikáltabb probléma, hogy kutyusod egyedül maradási- azaz szeparációsproblémával küzd.

Mit tudsz tenni? Először is próbáld ki ezeket a trükköket

1. Kellő mozgás. Reggel mielőtt magára hagyod, olyan sétát kell beiktatnod, ami kellően lefárasztja. Ha magas energiaszintje van, akkor mindenképp legyen futás, labdázás, egy kis tanítás és futkározás más kutyákkal.

Kép

2.Pakolj el. Tedd el valamilyen meközelíthetlen helyre személyes tárgyaidat, mert a kutyusok előszeretettel rágnak meg olyan dolgokat, amik magukon hordozzák a gazdi szagát. Azokat a dolgokat is pakold el, amik kárt tehetnek a kutyádban.

3. Rágható dolgok .A saját cuccaid helyet viszont hagyj elő olyan tárgyakat, amivel tud foglalatoskodni a kutya. Ezek lehetnek egy-egy olyan játék, amivel szeret játszani, - érdemes váltogatni párat, hogy ne unjon rá, - illetve olyan „rágókákat” (pl. szárított malacfül, szárított bőr, stb. ) amiket szívesen rágcsál.

Kép

4. Leszűkített terület.Ha kisebb területet kell „belaknia” a kutyánknak, akkor kisebb az esélye a rombolásnak. Ez akkor működik a leginkább, ha abban a helységbenhagyod, ahol egyébként is a legtöbbet tartózkodik.

5. Zene.Ha egyébként is szól nálunk a zene, miközben otthon vagyunk vagy megy a TV rendszeresen, akkor hagyd bekapcsolva. Ezzel beiktatsz egy dolgot, ami megszokott a kutya számára és a mi otthonlétünkkel tudja összekötni.

6. Fokozatosság. Kutyádat fokozatosan szoktasd az egyedüllétre, kezdetben csak pár percre hagy magára, majd egyre hosszabb időkre. Mindig legyél higgadt és nyugodt amikor hazamész és elmész, ne tarts könnyes búcsút, sem sikongatós hazajövetelt.

Szakértőnk: Győrfi Henriett, okleveles kutyatréner.
Szakértőnk: Győrfi Henriett, okleveles kutyatréner.

Ha a kutyánk a fentebb felsorolt „trükkök” bevezetése után is rombol, illetve ugat, sír, amíg nem vagyunk otthon, valószínűleg szeparációs szorongással állunk szemben.

A szeparációs stressz egy összetett probléma, aminek több minden is állhat a hátterében. Rossz beidegződés, rendezetlen kapcsolat a gazdi és a kutya között, bizonytalanság a kutyánkban, stb. Ilyen esetben célszerű szakember segítségét kérni, aki egy összetett, egyénre szabott tréningsorozattal segítni tud nekünk.

Fordulj bizalommal szakértőnkhöz: www.kutyatrening.hu


Most a 15 kg-s Happy Dog NaturCroq bárányos, marhás és kölyök táphoz egy 4 kg-s tápot kapsz ajándékba! NE HAGYD KI, rendeld meg most ››› KLIKK IDE

(Az akcióban az alábbi termékek vesznek részt: Happy Dog NaturCroq Rind&Reis, Lamm&Reis, Welpen)

Bebizonyítjuk, hogy a műszőrme elengedhetetlen a téli gardróbodból!

Január havát taposva még bőven aktuális lehet a műszőrme téma!

Egy vadiúj Jóbarátok-filmelőzetes kering a neten, és ettől te is libabőrös leszel!

Mindenki kíváncsi volt arra, mi történt a karakterekkel 14 évvel az utolsó rész után.

Brooklyn Beckham barátnője egy az egyben utánozta Victoria stílusát

Lehet, hogy hamarosan ő is stílusikonná növi ki magát?

Most valóban betekinthetsz a mentőkutyák életébe

Tavaly sikerült találkoznom a világ 5 legjobb mentőkutyája közül az egyikkel. Symba és gazdája akkor éppen a világbajnokságra készültek és már akkor lenyűgözött az az elhivatottság és kitartás, amivel mindezt tették.

Hivatalos: válik a feleségétől az Agymenők színésze

Már jó ideje nem működött a házasságuk, és most már biztos, hogy nincs visszaút.

6 étel, amit TILOS a fagyasztóba tenni – és 6, amiről nem tudtad, hogy lehet

Vajon a sajt melyik kategóriába tartozik? És az avokádó? Most megtudod!

Lili és Zsófi közös címlapsztorija

Újonc modelljeink dupla sikere Liziczai Réka fotóival.

Nem kérdés, hogy ezekért is imádjuk: 5 szituáció, amikor Jennifer Lawrence épp úgy reagált, mint egy földi halandó

Allűrök, mániák, fura kívánságok és pókerarc: a legtöbb színésznő ezekkel biztosan megtanult már élni. De Jennifer Lawrence más tészta: rajta azt érezzük, hogy a legtöbb helyzetben még mindig éppen olyan, mint egy hétköznapi csajszi. Most itt van pár újabb bizonyíték arra, hogy ő az egyik legjobb fej színésznő Hollywoodban!

Se diéta, se edzőterem: így fogyott le 4 ruhaméretet egy év alatt a fiatal lány

Elárulta, mit tett azért, hogy megtörténjen ez a látványos átalakulás.

A csillagjegyed szerint ezzé fogsz reinkarnálódni a következő életedben

Szoktál azon gondolkodni, vajon mi leszel következő életedben?

Miért készíts saját általános tisztítószert?

Rövid a válasz: szó szerint 30 másodpercet vesz igénybe, pénzt takarítasz meg – és jobban működik!

Vége! Szakított Cserpes Laura és Gyurta Dani

Amikor összejöttek, úgy tűnt, nem egy röpke kapcsolat lesz, hanem valami sokkal több...

21 kreatív dolog, ha instant feltöltődésre van szükséged

Töltődj fel bármikor egy ilyen kreatív elfoglaltsággal!

A kereséshez kezdj el gépelni!