Segítség, agresszív a kutyám! Vagy domináns?!? Hogy is van ez?

B. Krisztina B. Krisztina
Facebook
Viber
Twitter
Google+
Pinterest
Előfizetek

Egy téma, amely szinte minden gazdit érint, fajtától és mérettől függetlenül. Az agresszióról és a dominanciáról először általábana nagytestű kan kutyák jutnak eszünkbe, pedig mennyiszer látni mini és kicsi fajtákat nekimenni nagyobb kutyáknak, vicsorogva ugatni és támadni. Tisztelet a kivételnek, de a gazdik nagy része nem tudja megkülönböztetni az agressziót a dominanciától és ezért nem is tudja azt kezelni, orvosolni.

Avalódidominanciának semmi köze nincs az agresszivitáshoz. Egy domináns kutya pusztán a megjelenésével,testbeszédével, nyugodt kisugárzásával és belső erejével éri el, hogy fajtársaielismerjék rangsorban feljebb állónak. Az agresszió hátterében leginkábbaz alábbi viselkedési problémák, problémás helyzetek állnak:

1. Félelmi agresszió.Azok a kutyák, akik félnek valamilyen szituációban, leginkább szeretnék azt elkerülni. Ha erre nincsmódjuk (pl. pórázon vannak) akkor inkábbtámadásba lendülnek, hogy megvédjék magukat, mielőtt őket érné vélt vagy valós támadás.

Kép

2. Hiányos szocializáció.A nem megfelelően szocializált kutyák rossz döntéseket hozhatnak egy másik kutyával történőtalálkozásnál. Lehet, hogy nem tanulták meg értelmezni a másik kutya jeleit. Lehet, hogyvalami rosszul rögzül aszociális tanulásuk során és következetesen kitartanak a helytelen viselkedés mellett vagy egyszerűennem tudják mit tegyenek és az ebből fakadó feszültségnek agresszió lesz az eredménye.

3. Rossz kommunikáció.A rossz szocializálatlanság következménye a rossz kommunikáció. Ilyen esetben az agresszívenfellépő kutya vagy nem érti a másik kutya jelzéseit vagy maga nem tud egyértelmű jelzéseket adni amásik kutya felé, aminek végeredménye könnye lehet félreértés és ennek következményekéntagresszió

" width=

4. Nem megfelelő kapcsolat a gazdival. A kutyánk akkor érzi magát biztonságban mellettünk, ha egyértelműen éreztetjük vele, hogy bármilyen helyzetben irányítani tudjuk őt. Amennyiben ez az érzés felborul, akkor a kutya megpróbáhlhatja átvenni tőlünk az irányító szerepet.Ez rengeteg bizonytalanságot szülhet benne,hisz a mi világunk számukra nem olyan egyértelmű, mint számunkra. Ez a bizonytalanság és a feladat,hogy intézkedjen helyettünk, szintén vezethet agresszióhoz.

" width=

5. Gazdi védelme.Kicsit hasonló az előzőhöz, hisz az irányítás ilyenkor sem a gazdi kezében van, de ebben a viselkedésgyökere kereshető a kutya fajtájában. Ha eredetileg is védelemre lett szelektálva a fajta, akkor lehet akutyánknak olyan erős az ösztöne, hogy ha mi magunk nem tudjuk elég erős kézzel nevelni, akkor azösztönnek és a mi lazaságunknak a következményeként felléphet agresszívan fajtatársaival szemben is.

Az agresszió nem játék. Amennyiben bármely jelét látod a kutyádon, próbáld megkeresni az okát és dolgozzatok a probléma megoldásán. Kérd szakember segítségét.

Szakértő partnereink, akiket szívből ajánlunk minden gazdinak: Kutyatrening.hu Dog Garden - kutyapanzió


Élményt ajándékba! 5 tipp, ha nem "sima" bolti ajándékkal rukkolnál elő

Ha emlékezetes ajándékkal szeretnéd meglepni a rokonokat idén, nekünk van pár tippünk!

A csillagjegyed elárulja: ez volt a legnagyobb lecke, amit 2017-ben megtanultál a szerelemről

A horoszkópod szerint ez volt az a tanulság, amit meg kellett tapasztalnod idén a szerelemben.

Idén sokan lettek szerelmesek: ők a 2017-es év legmeglepőbb új sztárpárjai

Fel sem tűnt eddig, hogy ilyen sok sztárpár született idén!

Napi horoszkóp december 18.: a Szüzek váratlan helyzetbe kerülnek, a Halak komoly kérdésben formálnak véleményt

A hét első napján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket tartogatnak!

Így éld túl a karácsonyi ünnepeket szingliként

Attól, hogy most épp egyedül vagy, nem kell, hogy magányos is legyél!

Napi horoszkóp december 17.: a Kosok elégedettek a jelenlegi helyzetükkel, a Mérlegeknek a mai a szerencsenapjuk

A hét utolsó napján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét üzentek!

Sosem késő vagy legalábbis jó sokáig nem! 14 nő Hollywoodból, aki 45 fölött lett anya

Halle Berry, Marcia Cross, sőt Sandra Bullock sem siette el a gyerekvállalást.

Babát vár a Victoria's Secret csodaszép angyala, Candice Swanepoel

Gyönyörű fotóval jelentette be az örömhírt!

6 szokás, amivel minden évben meg tudom előzni, hogy felszaladjon rám pár kiló az ünnepek alatt

Csengőszó, meghittség, ellenállhatatlan mézeskalács-illat – kinek van kedve ilyenkor a fitnesz-szempontokra gondolni? Nos nekem sincs, ezért olyan egészséges karácsonyi szokásokat vezettem be, amelyeken gondolkodnom sem kell. És évről évre működik! Figyeljetek!

Példakép! Selena Gomez vesedonorja a vörös szőnyegen vállalta a műtéti hegét

Az egész világ sokkolódott szeptemberben, amikor elterjedt a sajtóban a hír: Selena Gomez életmentő szervátültetésen esett át.

Napi horoszkóp december 16.: a Bikák nagy meglepetésre számíthatnak, a Vízöntők megtalálják a helyes utat

Hétvégére is izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Ti mivel töltitek az utolsó hetet karácsony előtt?

Nekem még javában zajlik a munka, hiszen a szépségnapra érkező hölgyek nagyon szeretik a karácsonyi időszakot a Szalonban. Csattognak az ollók, villannak a vakuk, és persze sorra kerülnek elő a szebbnél szebb ruhák a szépüléshez, megújuláshoz. De kell egy kis nyugi is a nyüzsgés mellé, el is árulom nektek, én mivel lazítok egy kicsit!

Dobó Kata 40 felett is lepipálja a fiatal csajokat! Nekünk elmesélte, mit tesz a külsejéért

Dobó Kata évtizedek óta ott van a legnépszerűbb hazai színésznők között, és a mai napig fantasztikusan néz ki. A TV2 Korhatáros szerelem című új magyar sorozatában Kata egy egészen új oldaláról mutatkozik be, ám a hétköznapokban anyukaként is meg kell állnia a helyét. De jut ideje saját magára is: a Joy.hu sorozatában erről mesélt a csinos színésznő.

Azta! Itt van Christian Louboutin Star Wars-kollekciója!

Hatalmas ereklyék lehetnek egy igazi gyűjtő számára ezek a cipők.

A kereséshez kezdj el gépelni!