Hogyan válasszak kutyaiskolát? A lényeg 5+1 pontban.

B. Krisztina B. Krisztina
Facebook
Viber
Twitter
Google+
Pinterest
Előfizetek

Amikor eldöntöd, hogy kutyás leszel számolnod kell azzal is, hogy akár örökbefogadsz, akár kölyköt veszel – tanítanod kell majd őt. Elsősorban azért, hogy gondtalanul, zökkenőmentesen és stresszmentesen éljetek együtt. Nemcsak az alap vezényszavak ismeretéről van szó (ül, fekszik, marad) hanem a kommunikációról! Értened kell a kutyádat és neki is értenie kell téged. Szépen lassan meg kell tanulnotok egymást. Ehhez nagyon sokat segíthet egy kutyaiskola, egy JÓ kutyaiskola. Mint minden területen itt is nehéz tapasztalatlanul eldönteni, hogy melyik iskolát, melyik módszert és milyen trénert válassz. Általában a lakóhelyhez legközelebbire esik a választás, de azért érdemes végigmenned az alábbi pontokon és ha szükséges, kicsit többet utazni. Hidd el, megéri.


1. Kis létszámú csoport legyen


Egy kutyaiskolai foglalkozás általában 1,5-2 óra. Ahhoz, hogy az oktatónak legyen elég ideje egyénileg is foglalkozni minden csoporttaggal célszerű olyan kutyaiskolát választani, ahol kiscsoportban történnek a foglalkozások. Egy szakképzett, kellő gyakorlattal rendelkező oktató 3-5 kutya-gazdi párosra tud elegendő figyelmet fordítani


2. Az oktató legyen szakképzett


Győződj meg róla, hogy az iskola oktatói rendelkeznek szakmai képzéssel, több éves gyakorlattal. Fontos, hogy az oktatónak legyen elméleti tudása, melyet ma Magyarországon különböző tanfolyamokon lehet megszerezni. Az elméleti tudáson túl nagyon nagy szerepe van a gyakorlati tapasztalatnak. Olyan oktatót keress, aki az önálló munkavégzése megkezdése előtt már szerzett több éves gyakorlati tudást tapasztalt oktató mellett


3. Egyénre szabott oktatás


" width=

Az a jó oktató, aki figyelembe veszi a fajták specifikus tulajdonságait és minden kutyushoz a fajtájának, egyéniségének megfelelő módszert alkalmazza. A különböző alapengedelmességi feladatokat sokféleképpen meg lehet tanítani a kutyáknak. Az oktatónak kell felmérnie, látnia, hogy számunkra melyik a legmegfelelőbb módszer.


4. Pozitív megerősítés


Bármilyen módszert is választ az oktató, fontos, hogy pozitív megerősítéssel dolgozzanak / dolgoztassanak minket a kutyánkkal. A nyakörv rángatása, a feladatok elvégzésére fizikai erővel történő rávétele, ma már nem elfogadott nevelési módszer. Olyan kutyaiskolát keressünk, ahol játékkal, „finom falattal” motiválják a kutyákat és az elvégzett feladatot, ezekkel és szép szóval, simogatással meg is jutalmazzák. Ebben az esetben kutyánk nem csak a feladatot tanulja meg, de a tanulás öröm lesz számára, így a jövőben is bármikor boldogan teljesíti, amit kérünk tőle.


5. Póráz nélkül


A kutyaiskolai csoport remek lehetőség kutyánk szocializációjára, szakember által felügyelt közegben. Erre csak olyan iskolában van lehetőség, ahol a tanulóidőt megszakító pihenő időkben a kutyák

Kép

pórázról levéve szabadon lehetnek egymás társaságában. Az egyik legfontosabb dolog, ha kutyát tartunk, hogy ismerjük a kutyák kommunikációját, aminek megfigyelése csak ilyen szabad környezetben történhet meg. Így olyan iskolát válasszunk, ahol az oktató nagy hangsúlyt fektet az alapvető vezényszavak elsajátításán túl a kutyák kommunikációjának megértetésére is.


5 + 1. A kutyaiskola célja


Szakértőnk: Győrfi Henriett, okleveles kutyatréner.
Szakértőnk: Győrfi Henriett, okleveles kutyatréner.

Még az elején döntsd el, hogy miért szeretnél kutyaiskolába járni. Ha kutyás sportot (agility) vagy esetleg valamilyen munkát szeretnél majd végezni a kutyáddal, akkor olyan oktatót keress, aki jártas az adott fajta sajátosságaiban és rendelkezik megfelelő gyakorlattal a választott sportban, munkában.


BK, GYH. Fotók: Pinterest.


Partnereink:www.kutyatrening.hu


Dog Garden - kutyapanzióKutyatréninghez szükséges felszerelések a Vizslaboltban!


Klikk ide, nézz körül ›››› TRÉNING


A Futrinka Egyesület gazdikeresője: Gamandor


Kép

4-5 év körüli nagytestű keverék kutyus, aki az Illatos útról került a Futrinka gondozásába. A félős, nehezen kezelhető kutyából mára barátságos, ragaszkodó, jó agyú aktív kutya lett a folyamatos tréningnek és foglalkozásnak köszönhetően. Gamandor ideiglenes befogadót és gazdit keres.


Érdeklődni itt lehet:info@futrinkautca.hu

További képek Gamandorról: ITT

Megszólalt Selena Gomez "anyósa": ezt gondolja az énekesnőről a Bieber-mama

Nem titkolja véleményét Justin Bieber anyukája, ha szóba kerül Selena Gomez.

Itt a vége? Nem vetkőzik többé a Victoria's Secret leghíresebb angyala

Azt is elárulja, miért hozta meg ezt a komoly döntést.

Napi horoszkóp december 11.: a Szüzek biztonsági játékot játszanak, a Skorpiók megmutathatják, milyen jó csapatjátékosok

A hét első napján is érdemes néhány percet szánnod a horoszkópodra, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket tartogatnak!

4 lépés, amivel sokkal szexibbé teheted a távkapcsolatodat

Ne hagyd, hogy a távolság problémát okozzon az ágyban!

Napi horoszkóp december 10.: az Ikrek nagy nyomás alól szabadulnak fel, a Nyilasok bátran vállalják a véleményüket

A hét utolsó napján is érdemes elolvasnod a horoszkópodat, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket küldtek!

Neked tetszik? Ez lesz az év színe 2018-ban

Sminkek és ruhák terén is hódítani fog.

1 éve szült, de remek formában van a magyar énekesnő, Csemer Bogi! Érdemes tanulni tőle!

Csemer Boglárka kislánya, Lenke lassan egyéves lesz, édesanyja életében azonban a babázás mellett még mindig fontos szerepe van az éneklésnek. Emellett Boggie nagyon figyel a testére, és van néhány dolog, amit sokkal komolyabban vesz, amióta anyuka lett. A Joy.hu sorozatában az énekesnő mesél most arról, hogyan lehet beiktatni a mozgást, az önmagunkra való odafigyelést egy friss anyukának a napirendjébe.

5 dolog, amit nyugodtan elárulhatsz magadról az első randin

Tudjuk, az első randi mindig hatalmas stresszel jár, hiszen mindenki szeretné a lehető legjobb benyomást tenni a kiszemeltjére.

Te is nehezen ébredsz? Van 5 tippünk arra, hogy kicsit könnyebben induljon a nap!

A korán kelés nem mindig olyan könnyű, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.

Terapeuták válaszoltak: ez a hat dolog tehet arról, hogy nem lesz párkapcsolat az ismerkedésből

Szakértők szerint az emberek többsége elköveti ezeket a hibákat, és nem is lesz hosszú távú a kapcsolatuk.

Az éves előfizetés mellé most LIMITÁLT InStyle X FUTUREAL pulóver jár!
Borító
A kereséshez kezdj el gépelni!