Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

8 figyelmeztető jel, hogy a kutyádat orvoshoz kell vinni

Facebook
Twitter
Pinterest
Kép

Kutyánk sajnos nem tud beszélni hozzánk, így a szó klasszikus értelmében nem tudja elmondani nekünk, ha valami baj van. Vannak viszont olyan jelek, amikre ha figyelsz, rögtön tudni fogod, hogy bizony jobb, ha minél előbb elviszed az állatorvoshoz. Gyakorlott gazdiként is nehéz megállapítani , hogy egy kis rosszullét mikor lehet krónikus betegség jele és mi az a pont, amikor már nem szabad várni arra, hogy magától jobban lesz. Sok olyan betegség van, amikor az idő nagyon fontos tényező a gyógyításban. Ezért is fontos, hogy figyelj a kutya jelzéseire és tedd meg a szükséges lépéseket, ha arra kerül a sor.

Olvasd el ezt a 8 jelet, amik arra utalnak, hogy kutyusodnak orvosra van szüksége.

1.Hirtelen megváltozott étkezési szokások. Előfordulhat, hogy kutyusod kihagy egy-két étkezést pl. ha nagy hőség van. De a legfeltűnőbb jelzés lehet egy betegségre, ha étvágytalan a kutya, pláne akkor, ha egyébként meg egy bélpoklos. Ha a kutyád 2 napig nem eszik semmit, az már nem csak egy múló rosszullét, vidd el kivizsgálásra.

2. Nagyon sokat iszik.A túlságosan sok vízfogyasztásutalhategy kezdődő vesebetegségre, vagy cukorbetegségre. Honnan tudod, hogy sokat iszik? Magához képest sokkal többet pisil, többször kell kimennie, esetleg be is pisil és a vizes tálat sokkal gyakrabban kell töltened.

3.Durva, száraz szőrzet. Az egészséges kutya szőre vastag, puha és fényes. Ha drasztikusan elkezd hullani a kutya bundája, esetleg foltokban kopasz lesz, magához képest durva, száraz lesz a szőre, az azt jelenti, hogy valami nincs rendben. Elképzelhető, hogy valamilyen allergia vagy bőrbetegség áll a háttérben.

4. Levert, lassú és fáradt

Kép

Ha azt látod, hogy kutyusod letargikus, nem örül a sétának, nem játszik, semmivel nem tudod lázba hozni amit egyébként imád, akkor valószínűlegrosszul érzi magát. Normál fáradság lehet egy kimerítő nap után maximum 1-2 napig. Ha ennél tovább állnak fent a tünetek, irány az orvos.

5. Hányás.A kutyák általában gyakrabban hánynak mint az emberek, ez egy természetesnek mondható dolog náluk. Viszont ha többször egymás után csinálja, ha esetleg vért hány vagy láza van, azonnal hívni kell az orvost. A súlyos hányás kiszáradást is okozhat ezért minél hamarabb el kell kezdeni kezelni. Fontos tudni, hogy az öklendezés és hányás lehet jele pl. bélcsavarodásnak, gyomorcsavarodásnak is.

6.Hirtelen súlyvesztés. A gyors és hirtelen fogyás is jelezhet betegséget. Ha kutyusodnál hirtelen a testtömegéhez képest 10%-os fogyást észlelsz, vidd orvoshoz.

7.Könnyes, piros szemek .Ha kutyusod szeme láthatóan piros lesz, váladékozni kezd elképzelhető hogy allergiás vagy valamilyen fertőzése van. Egy gyors szűréssel hamar gyógyítható.

8.Megváltozott széklet. Az egészséges kutya széklete nedves, nem túl nagy és viszonylag kemény. A száraz, túl kemény széklet, vagy a hasmenéses széklet egy-két napig előfordulhat bizonyos ételektől, de ha sokáig fennáll, ha nagyon nyálkás, az minden bizonnyal valamilyen fertőzésre utal. Érdemes székletmintával menni az orvoshoz, hogy lerövidítsd a kivizsgálási folyamatot.

Szakértő : Dr Bendzsel Dániel a Hungarovet Állatkórház kórházvezető állatorvosa. Magyarország első amerikai rendszerű állatorvosi praxisa

Fotók: Pinterest


Alapkönyv

Kép

minden gazdinak! Az elsősegély nemcsak az emberek, a kutyák életében is fontos. Sokat számít, ha tudod, hogyan tudsz kedvenceden segíteni, ha baleset éri, amíg eljuttok az állatorvoshoz és megkapja a szakszerű ellátást.

További információ és rendelés ITT ›››››› KATTINTS

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Kép

5 szokás, ami jelentősen növeli a szívroham kockázatát: nem csak a dohányzás káros

Szomorú, de az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az 50 év alattiaknál jelentkező szívroham. Ez pedig olyan jellegű, egyértelműen káros szokásokra vezethető vissza, mint a dohányzás vagy éppen az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. De nézzük is, pontosan melyek ezek, és hogyan tudod megelőzni a súlyos szívbetegségek kialakulását.

Kép

Hogyan készítsünk tökéletes francia manikűrt minden alkalomra

A francia manikűr klasszikus és stílusos megjelenést kölcsönöz a körmöknek, és könnyen alkalmazkodik minden eseményhez. Legyen szó egy elegáns vacsoráról vagy egy nyári strandidőről, a francia manikűr mindig jó választás.

Kép

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a közeljövőben: minden arannyá változik, amihez hozzáérnek

A tavaszi idő miatt végre újjáéled a természet, az állatok előmerészkednek, mi pedig ismét erőt érzünk magunkban.

Kép

Gyászol a királyi család: senki nem számított ekkora tragédiára, már a halál oka is kiderült

2024 biztosan nem a királyi család éve. Katalin és Károly betegsége után sajnos Beatrix hercegnőt sem kerülte el a tragédia.

Kép

A hercegné, aki a brit királyi család tagja, közben pedig magyar származású: rendszeresen látogat Magyarországra

Bizony, a brit királyi család tagjai között is megtalálhatók magyarok. Egy legalábbis biztosan.