Százezrek tiltakoznak a kínai kutyahús fesztivál ellen - csatlakozz!

B. Krisztina B. Krisztina
Facebook
Viber
Twitter
Google+
Pinterest
Előfizetek

Vészesen közeledik az idei "Yulin Dog Meat Festival" (június 21.) Kínában, Guangxi tartományban.Több százezer ember szerte a világon a Twitter és a Facebook segítségével próbálja felhívni a figyelmet a barbár mészárlásra és összefogást sürgetnek a fesztivál beszüntetésére. Május óta csaknem negyedmillió tweetet küldtek az ellenzők #StopYulin2015 hashtaggel.

Kép

A DuoDuo Animal Welfare Project által létrehozott már több mint 200 000 ember írta alá. Aprojektet és a petíciót kínai aktivisták (is) hozták létre, tehát nem igaz, hogy ezzel a szokással minden helyi lakosegyetért és csak a nyugati világ tartja borzalmasnak, felháborítónak és kegyetlennek. (Figyelem! Megrázó videó a petíció oldalán, ahol pontosan láthatod miről is szól ez a fesztivál!)

Kép

A Facebookon is nagyon erős a tiltakozók jelenléte. A# StopYulin2015 Social Media Group alapítója Christine Snow, székhelyük Michigan-ben (USA) van. Céljuk szintén a fesztivál azonnali beszüntetése, csapata 5 kontinensen tevékenykedik és üzeneteiket 8-9 nyelvre fordítják le folyamatosan. Abban hisznek, hogy a social media segítségével sikerül elérni a céljukat. Adataik szerint az egy hetes fesztivál ideje alatt 10 000 kutya és 4 000 macskapusztul el.

A No To Dog Meat (NTDM) az Egyesült Királyságban tevékenykedik, ők a "World Protection for Dogs and Cats in the Meat Trade" angliai bejegyzésű világméretű szervezet szárnyai alatt gyűjtik az aktivistákat és informálják az embereket folyamatosan a Facebookon. "Minden évben azon dolgozunk hogy a a közösségi média, a mainstream média és a politikai kampányokon keresztül elérjük a fesztivál betiltását. A legfontosabb azonban, hogy támogatjuk a kínai aktivistákat és a helyi ügyvédeket, jogászokat a megfelelő kérvények, dokumentumok, törvényjavaslatok elkészítésében." mondja az egyik önkéntesükAdmin Ali Dolloso.

Kép

Yulin város vezetése tagadja, hogy bármilyen módon támogatná a fesztivált. Tavaly júniusban a rengeteg panasz és támadás miatt annyit voltak hajlandóak megtenni, hogy megkérték az éttermeket, hogy a fesztivál ideje alatt takarják le a kutyahús eladó táblákat. A helyi orvosok és élelmiszer-biztonsági szakemberek pedig felhívták a lakosság figyelmét, hogy nem tanácsos kutyahúst enni ebben az időszakban.

Bár a kormány nem foglalkozik komolyan ezzel a problémával, de az emberek igen. Év elején kutya és macska vágási tilalmat javasoltak Kínában,rövid időn belül több mint két millió kínai állampolgár valamint több képviselő is kifjezte támogatását és egyetértését. Döntés, vagy bármilyen formális válasz az elkövetkező hónapokban várható.

Mit tehetünk mi? Mit tehetsz TE? Először isnem fordítjuk el a fejünket a borzalmak láttán, nem megyünk tovább szó nélkül, vagy "nem az én problémám" gondolattal. Írd alá a petíciót itt

és használd a#StopYulin2015 hashtaget.

Forrás: 3milliondogs.com

www.vizslabolt.hu Minden közepes és nagytestű kutyus boltja.
www.vizslabolt.hu Minden közepes és nagytestű kutyus boltja.
Brooklyn Beckham barátnője egy az egyben leutánozta Victoria stílusát

Lehet, hogy hamarosan ő is stílusikonná növi ki magát?

Most valóban betekinthetsz a mentőkutyák életébe

Tavaly sikerült találkoznom a világ 5 legjobb mentőkutyája közül az egyikkel. Symba és gazdája akkor éppen a világbajnokságra készültek és már akkor lenyűgözött az az elhivatottság és kitartás, amivel mindezt tették.

Hivatalos: válik a feleségétől az Agymenők színésze

Már jó ideje nem működött a házasságuk, és most már biztos, hogy nincs visszaút.

6 étel, amit TILOS a fagyasztóba tenni – és 6, amiről nem tudtad, hogy lehet

Vajon a sajt melyik kategóriába tartozik? És az avokádó? Most megtudod!

Lili és Zsófi közös címlapsztorija

Újonc modelljeink dupla sikere Liziczai Réka fotóival.

Nem kérdés, hogy ezekért is imádjuk: 5 szituáció, amikor Jennifer Lawrence épp úgy reagált, mint egy földi halandó

Allűrök, mániák, fura kívánságok és pókerarc: a legtöbb színésznő ezekkel biztosan megtanult már élni. De Jennifer Lawrence más tészta: rajta azt érezzük, hogy a legtöbb helyzetben még mindig éppen olyan, mint egy hétköznapi csajszi. Most itt van pár újabb bizonyíték arra, hogy ő az egyik legjobb fej színésznő Hollywoodban!

Se diéta, se edzőterem: így fogyott le 4 ruhaméretet egy év alatt a fiatal lány

Elárulta, mit tett azért, hogy megtörténjen ez a látványos átalakulás.

A csillagjegyed szerint ezzé fogsz reinkarnálódni a következő életedben

Szoktál azon gondolkodni, vajon mi leszel következő életedben?

Miért készíts saját általános tisztítószert?

Rövid a válasz: szó szerint 30 másodpercet vesz igénybe, pénzt takarítasz meg – és jobban működik!

Vége! Szakított Cserpes Laura és Gyurta Dani

Amikor összejöttek, úgy tűnt, nem egy röpke kapcsolat lesz, hanem valami sokkal több...

21 kreatív dolog, ha instant feltöltődésre van szükséged

Töltődj fel bármikor egy ilyen kreatív elfoglaltsággal!

11 film, amit receptre kellene felírni rosszkedv esetén

Néha egy bögre kakaó mozdít ki a holtpontról. Máskor egy habkönnyű limonádé.

A kereséshez kezdj el gépelni!