Visszaszámlálás elindult!

B. Krisztina B. Krisztina
Facebook
Viber
Twitter
Google+
Pinterest
Előfizetek

Hétvégén elérkezik a várva várt nap, a terápiás kutya záróvizsga napja.

De addig is elmesélem nektek milyen a záró vizsga. A temperamentum vizsgához hasonlóan itt is megadott szituációkban kell helytállni, a különbség az, hogy magukat a szituációkat, azaz a feladatokat mi találjuk ki. Például van egy olyan szituáció, hogy a kutyát Gyömbért a kliensek gyerekek körbeállják/ülik és egyszerre érintik meg a különböző testrészeit. Ezt mi úgy fordítottuk át feladattá, hogy a gyerekek mondókát mondanak, miközben simogatnak, majd a hámomra csipeszeket (szavak vannak ráírva) csíptetnek, csoportosítanak a mondókában hallottak alapján.

Kép

Van egy olyan szituáció is, amikor a klienseknek mozogniuk kell a kutya körül, az esetünkben ez a „róka vadász” játék, amikor a gyerekek a rókák, én meg a vadászkutya vagyok, és el kell csennem a derekukhoz betűzött textil rókafarkat. Így vadászom el sorra a kis rókákat!

Kép

Tehát megtanultam, hogyan kell elcsenni a szaladgáló, sikoltozó gyerekek „rókafarkát”, és egy másik feladat miatt megtanultam azt is, hogy hogyan kell a kiskosaramat tartani a számban addig, míg a gyerekek egyenként ki nem vesznek belőle egy-egy kártyát.

Kép

A foglalkozás elején mindenkivel „kezet fogok”, és van egy olyan feladatom is, amikor jelzésre ugatok, és a hangom alapján keres meg engem a bekötött szemű gyerek a teremben. Megtanultam nyugodtan feküdni, még körülöttem mondókáznak, simogatnak, fülem, farkam, mancsom megfogják, vagy éppen viháncolnak körülöttem.

Kép

Minden gyerek a csoportból vezet pórázon is, ahol figyelnem kell rájuk, mert ők nem nagyon tudják a Lábhoz! vezényszót, így nekem kell igazodnom hozzájuk, hogy ne gabalyodjanak bele a pórázomba.

Kép

Természetesen jutalomfalatot kaphatok, amit a gyerekek adnak nekem.

A záró vizsgán a tudományom csak egy töredéke kerül bemutatásra, nagyon sok más feladatot is megtanultam már, de a gazdikám megpróbálja azokat a feladatokat bemutatni, amiket a gyerekek és én is nagyon szeretek.

A vizsga során 7 feladat van, és a foglalkozás keretét, a köszönés és a búcsúzás nyújtja. Búcsúzás gyakorlatilag arról szól, hogy minden kisbarátom megsimogat, megölelget, én meg időnként egy-egy puszit adok, persze csak titokban a bajszom alól, hogy csak én és a kisbarátom tudjon róla! :)

Kép

Vasárnap gondoljatok rám!!!

Kép
Napi horoszkóp február 25.: az Ikrek visszautasíthatatlan lehetőséget kapnak, a Skorpióknak motivációra van szükségük

A hét utolsó napján is érdemes elolvasnod a horoszkópodat, hisz ismét izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok!

Napi horoszkóp február 24.: a Szüzek pozitív impulzusokat kapnak, a Nyilasok számára valami véget érni látszik

Hétvégén is érdemes elolvasnod a horoszkópodat, mert ismét izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok!

Ha Gwyneth Paltrow-t nem bírod – attól még a tésztáját imádni fogod

Egy-két évvel ezelőtt, a csapból is Gwyneth carbonrájára folyt, miközben az akkor megjelent receptkönyve - csak úgy, mint sokszor ő maga is -, a támadások kereszttüzébe került. Ha a színésznőt nem is, az egyik receptjét mégis szerette az internet népe, amit többek között a popsugar, a delish is lehoztak. Én is sokszor elgondolkodtam azon, hogy ideje lenne végre kipróbálnom. A napokban épp carbonarára vágytam, hát megtettem!

Igazi nő, szexi külsővel: divattippek elegáns megjelenéshez

Biztosan te is dilemmáztál már azon, hogy mit is vegyél fel egy színházba, randira, moziba vagy koncertre? Pár tippet adunk, hogy a pároddal együtt miben menjetek különböző programokra, hogy ne legyetek alulöltözöttek.

5 reggeli, amit az irodai konyhád mikrójában is elkészíthetsz, méghozzá 5 perc alatt

Néha egy bögre forró finomság elég ahhoz, hogy a helyes vágányra terelődjön az ember munkanapja. Készítettél már fűszeres zabkását és más ínyencségeket a mikróban? Én most kipróbáltam néhány mikrózható reggeli receptet.

Böllér, hentes, pékné – te tudod, hogy milyen ételre utalnak ezek a kifejezések?

Számtalan fogásunk van, ami egy foglalkozást űző személyről, vagy épp annak feleségéről kapta a nevét. Te tudod, hogy melyik mit takar? Az evamagazin.hu összeállítása.

SJP vs. Kim Cattrall? Smith Jerrod elmondta, kinek a pártját fogja

Jason Lewis, azaz a Szex és New York Smith Jerrodja elárulta, ki mellett áll.

A kereséshez kezdj el gépelni!