Szakíts a megszokottal, ápold olajjal az ajkaid!

Szabó Kata

Ha az arcon vagy testápolóként bevált, miért ne kerülhetne a szájfénybe is olaj?

Előfordult, hogy a testápoló olajokra vágyott mindenki, aztán az arcunkat kényeztettük különféle olaj-alapú csodákkal, és a hajunkra is olajat kentünk - most pedig úgy néz ki, végre eljött az ajakápoló olajok ideje.

Ki gondolná, hogy tartós ápolásra vagy színezésre is képesek az ilyen alapú termékek - pedig mindkettőt elég jól tudják. Ráadásul gyönyörű fényt adnak az ajkaknak, és még a hagyományos szájfényekre jellemző ragadós érzést is elkerülhetjük a használatukkal. Tulajdonképpen egy puha, finom textúrájú réteggel vonják be a szánkat, aminek a színezett változatok gyönyörű új árnyalatot is biztosítanak. Viselésük könnyed, a hatásuk pedig egy pillanat alatt felfrissíthető.

Egyre több olajos szájfény jelenik meg a piacon, ami nem könnyíti meg a választást. Mindegyik többféle ápoló olajat tartalmaz (kókuszt, kamillát, barackot és más finomságokat), és különféle előnyökkel bírnak. Amikor választás elé kerül az ember, érdemes azt mérlegelni, melyik az a különleges tulajdonság, ami a legfontosabb lenne egy ilyen termékben, és máris könnyebb lesz a döntés.

Íme pár kedvencünk:

Az egyik úttörő termék a Clarins Instant Light Comfort Oil volt, aminek géles állaga hamar sokak kedvence lett, ráadásul extrán nagy szivacsának segítségével egy pillanat alatt fel lehet vinni a kellő mennyiséget.

A YSL egy kicsit csillogóbb kiszerelést álmodott meg olajos szájfényeinek, melyekhez apró, szív alakú szivacs dukál. Csodás textúrájuk lakk-hatású felületet eredményez.

A Lancome pedig most rukkolt elő saját megoldásával, a kétfázisú Juicy Shakerrel, aminek az a különlegessége, hogy minél tovább rázzuk össze az ápoló olajat a pigmentekkel, annál erősebb színt kapunk.

Én mostanában nagyon rákaptam ezekre a termékekre, mert nagyszerűen ápolnak, és valóban nem ragadnak. Emellett pedig pont annyi színt adnak, ami egy irodai hétköznapon vagy laza vasárnapon tökéletes lehet. Érdemes kipróbálni őket, de vigyázni kell, mert függőséget okozhatnak!

Nézd meg a galériánkat - 4 kép
Szakíts a megszokottal, ápold olajjal az ajkaid!

Én mostanában nagyon rákaptam ezekre a termékekre, mert nagyszerűen ápolnak, és valóban nem ragadnak. Emellett pedig pont annyi színt adnak, ami egy irodai hétköznapon vagy laza vasárnapon tökéletes lehet.

Érdemes kipróbálni őket, de vigyázni kell, mert függőséget okozhatnak!