Mogyoróvajas-oreos szedertortácska

Joy.hu

Helló Joy, sziasztok drága Olvasók! Ez az első bejegyzésem a joy.hu-n, így kerítenék magamnak egy kis feneket, mert nem elég az a kettő, amin éppen ülök: idő- és térlogisztikus, otthonról dolgozó, két gyermekes anyazombi vagyok. A szürkének koránt sem nevezhető, cserében végtelenül fárasztó hétköznapjaimban az egyetlen valódi rekreációs tevékenységem a sütés és díszítés közbeni relaxáció – többnyire komolyzenére vagy épp horrorfilmekre ohmogva teszem mindezt nagyjából lótuszülésben az éjszaka közepén.

Amikor megszületett a nagyobb lányom, feladtam korábbi zűrös életem, tisztességesen beálltam a sorba, spártai konyhámat (1 lábas, két tányér, papírpoharak) lecseréltem kispolgári Ikeás szettre és hogy az én drága Lucanyulam kedvében járjak – ő a nagyobbik –, sütni kezdtem. Jártam mindenféle workshopon, tanultam praktikákat és elkezdtem recepteket gyártani, majd ezt megosztani másokkal a fészbukon. Hogy ne menjek a napi sütis posztokkal kedves ismerőseim agyára, indítottam egy oldalt ugyanott 365süti néven. És most itt vagyok.


Mogyoróvajas-oreos szedertortácska

Az elmúlt két napban rengeteg volt a munkám, de mindenképp szerettem volna olyan, kicsit kesernyés és fanyar édességet összedobni, ami egy jó kávéhoz tökéletesen passzol, de tényleg csak módjával édes és nem kell vele sokat bíbelődni. A mogyoróvajas Oreo spéci darab, nekünk nagyon bejött, mindenképp érdemes megkóstolni tesztelés előtt.

Forma:
Négy kicsi forma (5 cm átmérőjűt használtam), ha nincs formád, szerezz be 3 dl-es papírpoharakat, vágd le az aljukat és használd a megmaradt karimákat mini tortagyűrűknek, olcsó és szuper megoldás lehet.

Recept
Elkészítési idő: 30 perc
4 személyre
Mogyoróvajas-oreos szedertortácska
Hozzávalók
  • 10 dkg mogyoróvajas Oreo (Tészta)
  • 5 dkg teavaj (Tészta)
  • 25 dkg mascarpone (Krém)
  • 2,5 dl tejszín (Krém)
  • 4 db lapzselatin (Krém)
  • 15 dkg szeder (Krém)
  • 1 evőkanál nádcukor (Krém)
1. lépés
Kekszet összemorzsolom, a darabokat klopfolóval morzsára zúzom, teavajat mikróban felolvasztom, összekeverem a keksszel, egyenlő részre osztva a formák aljába nyomkodom.
2. lépés
Zselatinlapokat langyos vízbe áztatom, 6-7 perc múlva kicsavarom és a biztonság kedvéért serpenyőrben a legkisebb lángon folyékony állagúra melegítem.
3. lépés
Közben a szedret botmixerrel pépesítem, majd összekeverem a mascarponéval, a tejszínnel, és a cukorral. A kész masszához öntöm a már kihűlt, de még folyékony állagú zselatint és a formákban öntöm, egyenesen a keksz tetejére.
4. lépés
Egy éjszakára hagyom összeérni, másnap friss gyümölcsdarabokkal tálalom.