Gluténmentes briós recept
Ha odavagy a finom édességekért, mégis valamilyen allergia vagy diéta miatt meg kell vonnod magadtól a finomságot, ajánlunk egy egészségesebb változatot!
A Tegyünk Együtt Egymásért egyesület azért alakult, hogy segítsenek a hozzájuk hasonlóan valamilyen ételallergiában küzdőknek, gluténérzékenyeknek, tejérzékenyeknek, paleo diétázóknak, különböző tippekkel és receptekkel! Már a JOY.hu-n is megosztanak egy-két finomságot és tanácsot! Íme Dóri receptje:
- 200 g Nutri Free Mix per Pane
- 2 ek. cukor
- 1 csipet só
- 3 g porélesztő
- 1 ek. útifűmaghéj
- 1-2 csepp vaníliaaroma
- 1,2 dl meleg tej
- 1 tojás
- 35 g olvasztott margarin
- 1 tojás sárgája
- 1 ek. tej
A száraz összetevőket elkeverjük, hozzáadjuk a meleg tejet, a tojást, majd robotgép dagasztófejével elkezdjük összedolgozni. Mehet bele a vaj, vagy margarin, tovább dolgozzuk, letakarjuk és 50 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát rizsliszttel szórt nyújtólapon átgyúrjuk, ha kell - nem elég formázható - még gyúrunk bele egy picike lisztet. A tésztagombócot 4 felé osztjuk, mindegyiket kisodorjuk és feltekerjük. Megkenjük őket a tejjel elkevert tojássárgájával, megszórjuk kristálycukorral és 175 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.