Gluténmentes briós recept

Birta Brigi

Ha odavagy a finom édességekért, mégis valamilyen allergia vagy diéta miatt meg kell vonnod magadtól a finomságot, ajánlunk egy egészségesebb változatot!

A Tegyünk Együtt Egymásért egyesület azért alakult, hogy segítsenek a hozzájuk hasonlóan valamilyen ételallergiában küzdőknek, gluténérzékenyeknek, tejérzékenyeknek, paleo diétázóknak, különböző tippekkel és receptekkel! Már a JOY.hu-n is megosztanak egy-két finomságot és tanácsot! Íme Dóri receptje:

Recept
Gluténmentes briós recept
Hozzávalók
  • 200 g Nutri Free Mix per Pane
  • 2 ek. cukor
  • 1 csipet só
  • 3 g porélesztő
  • 1 ek. útifűmaghéj
  • 1-2 csepp vaníliaaroma
  • 1,2 dl meleg tej
  • 1 tojás
  • 35 g olvasztott margarin
  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek. tej

A száraz összetevőket elkeverjük, hozzáadjuk a meleg tejet, a tojást, majd robotgép dagasztófejével elkezdjük összedolgozni. Mehet bele a vaj, vagy margarin, tovább dolgozzuk, letakarjuk és 50 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát rizsliszttel szórt nyújtólapon átgyúrjuk, ha kell - nem elég formázható - még gyúrunk bele egy picike lisztet. A tésztagombócot 4 felé osztjuk, mindegyiket kisodorjuk és feltekerjük. Megkenjük őket a tejjel elkevert tojássárgájával, megszórjuk kristálycukorral és 175 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.