Ezért jó gazdinak lenni

Joy.hu

Mióta az eszemet tudom, mindig volt kutyánk. Lakott velünk hatalmas, bundás kaukázusi, fáradhatatlan labrador és szőrmók yorkie is. Tudtam, hogy amint elköltözöm otthonról, én is szeretnék egy kutyust. Egy társat. Lett is, mégpedig Rocco, az angol bulldog, akivel több mint 2 éve élek együtt. Épp ezért osztom meg veletek az előnyét annak, ha egy négylábú családtag érkezik a lakásba.

1. Mindig számíthatsz valakire

Nem gond, ha nem veszik fel a telefont a barátaim, hiszen ott a kutyám, aki örül nekem, játékra hív és mindig csinál valamit, amivel megnevettet. És persze mindig meghallgatja az aktuális problémát és fülel, csóvál, megnyugtat.

2. Sok új barátot szerezhetsz

A futtatón mindig találkozunk valakivel, akivel lehet beszélgetni. Itt persze szóba kerül a kutyánk is és végre megértő fülekre találnak kérdéseim, panaszaim, de a vicces sztorik sem maradhatnak el. És persze Rocco addig játszik Fridával, Tiplivel vagy Szotyit próbálja utolérni.

3. A szeretet

Ez nyálasan hangzik, de tényleg nincs önzetlenebb szeretet a kutyákénál. És senki nem örül annyira, hogy hazaértem, mint ő.

4. Minden napra egy vicc

Bár lehet, hogy sok történet csak nekem vicces, mégis a mai napig elmosolyodom, mikor eszembe jut, amikor először sétáltunk a hóban és Rocco őrült módjára kezdett el futkosni, amikor röfögve rágja az új játékát, vagy mikor eldobom a botot és meg sem moccan…

5. Nem vagy egyedül

Az egyedüllét olykor jó, de azért sokkal jobb, ha van melletted valaki: például a kutyád. Még ha alszik is, akkor sem érzem magányosnak magam.

És te miért szeretsz kutyásnak lenni?

Támogasd az Állatvédőrséged, vásárold meg a májusi JOY magazint!