Szénhidrát-csökkentett bodzás mirinda szelet

Promóció

Ha odavagy a finom édességekért, mégis valamilyen allergia vagy diéta miatt meg kell vonnod magadtól a finomságot, ajánlunk egy egészségesebb változatot!

A Tegyünk Együtt Egymásért egyesület azért alakult, hogy segítsenek a hozzájuk hasonlóan valamilyen ételallergiában küzdőknek, gluténérzékenyeknek, tejérzékenyeknek, paleo diétázóknak, különböző tippekkel és receptekkel! Már a JOY.hu-n is megosztanak egy-két finomságot és tanácsot! Íme Betti receptje:

Recept
Szénhidrát-csökkentett bodzás mirinda szelet
Hozzávalók
  • 5 tojás (tésztához)
  • 2 ek. barna rizsliszt (tésztához)
  • 2 ek. Dia Wellness 1:4 édesítő (tésztához)
  • 3 ek. kakaópor (tésztához)
  • 500 g laktózmentes túró (krémhez)
  • 1 cs. vaníliás nyírfacukor (krémhez)
  • ízlés szerint Dia Wellness 1:4 édesítő (krémhez)
  • 1 tasak zselatin fix (krémhez)
  • 1 csomag vanília pudingpor (bevonathoz)
  • 4 dl víz (bevonathoz)
  • 0,5 dl light bodzaszörp (bevonathoz)
  • fél citrom leve (bevonathoz)

A tészta hozzávalóiból egy hagyományos piskótát készítünk, sütőpapírral bélelt tepsin sütjük. A túrókrémhez összekeverjük az összetevőket, és akár gyümölcsöket is pakolhatunk rá. Ha kihűlt a piskóta, megkenjünk a krémmel. A bevonathoz összekeverjük az összetevőket, és felfőzzük, és a végén ezt kell rákenni!