Húsvéti süti tipp: Tejszínes csokitorta

Nyemecz Szandra, Cooking with Fantasy

Tejszínes könnyű krém, nem az uncsi kakaós piskóta, hanem egy felüdülés: csokis roppanós réteg és persze a meglepetés csokicseppek :).

Hozzávalók a piskótához:

  • 2 bögre fehér finomliszt (BL55)
  • 3/4 bögre holland kakaópor
  • 1.5 ek sütőpor
  • egy csipet só
  • 3/4 bögre szobahőmérsékletű vaj
  • fél bögre barna cukorf
  • él bögre porcukor
  • 3 tojás
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 bögre tej

Apiskótaelkészítése:

Keverjük össze egy tálban a lisztet, kakaót, sütőport és sót.Keverjük hozzá a vajat, barna cukrot és porcukrot. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd a vaníliát és tejet. Öntsük az egészet egy tepsire (38×42 cm) amit sütőpapírral béleltünk.Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük készre. (kb 8-10 perc) Vágjunk ki 14-15 cm átmérőjű köröket – 4 darabot a kész piskótából. (Én erre egy műanyag kerek ételhordót használtam. Rátettem a piskótára, így meglett a kerek forma, és késsel körbevágtam.)

Hozzávalók a krémhez:

csokicseppek (én tőlük vásároltam:https://www.facebook.com/sutisdoboz/?fref=ts)1 doboz habtejszín (250 ml)1 ek vanília kivonat1 tasak habfixáló2 ek porcukor

Krémelkészítése:

A habfixálót és a habtejszínt verjük keményre. Adjuk hozzá a porcukrot, vanília kivonatot és a csokicseppeket. Fakanállal keverjük össze.

Összeállítás:

Tegyük egy tányérra az első piskótalapot, rá egy nagy kanál krém. Így folytassuk a négy szintet.

Díszítés:

Tojásfehérjés csíkok:

Hozzávalók:

  • 3 tojásfehérje
  • 85g porcukor
  • 1 ek kakaó - holland

Elkészítés:

Verjük a tojásfehérjét 5 percet közepes fokozaton. Adjuk hozzá a porcukrot és kakaót.Verjük még öt percet a leggyorsabb fokozaton. Vágjuk le egy szatyorvégét, tegyük bele a krémet (krémnyomó is természetesen ugyanúgy jó), és sütőpapírral bélelt tepsibe, nyomjunk hosszú csíkokat. 140 fokon süssük 1 órát. Hagyjuk kihűlni, majd törjük darabokra.

forrás: Cooking with Fantasy

Az eredeti receptet itt olvashatod: cookingwithfantasy.com/tejszinescsokitorta

Még több recept Szandrától a Cooking with Fantasy blogon.