Húsvéti süti tipp: Tejszínes csokitorta
Tejszínes könnyű krém, nem az uncsi kakaós piskóta, hanem egy felüdülés: csokis roppanós réteg és persze a meglepetés csokicseppek :).
Hozzávalók a piskótához:
- 2 bögre fehér finomliszt (BL55)
- 3/4 bögre holland kakaópor
- 1.5 ek sütőpor
- egy csipet só
- 3/4 bögre szobahőmérsékletű vaj
- fél bögre barna cukorf
- él bögre porcukor
- 3 tojás
- 1 ek vanília aroma
- 1 bögre tej
Apiskótaelkészítése:
Keverjük össze egy tálban a lisztet, kakaót, sütőport és sót.Keverjük hozzá a vajat, barna cukrot és porcukrot. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd a vaníliát és tejet. Öntsük az egészet egy tepsire (38×42 cm) amit sütőpapírral béleltünk.Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük készre. (kb 8-10 perc) Vágjunk ki 14-15 cm átmérőjű köröket – 4 darabot a kész piskótából. (Én erre egy műanyag kerek ételhordót használtam. Rátettem a piskótára, így meglett a kerek forma, és késsel körbevágtam.)
Hozzávalók a krémhez:
csokicseppek (én tőlük vásároltam:https://www.facebook.com/sutisdoboz/?fref=ts)1 doboz habtejszín (250 ml)1 ek vanília kivonat1 tasak habfixáló2 ek porcukor
Krémelkészítése:
A habfixálót és a habtejszínt verjük keményre. Adjuk hozzá a porcukrot, vanília kivonatot és a csokicseppeket. Fakanállal keverjük össze.
Összeállítás:
Tegyük egy tányérra az első piskótalapot, rá egy nagy kanál krém. Így folytassuk a négy szintet.
Díszítés:
Tojásfehérjés csíkok:
Hozzávalók:
- 3 tojásfehérje
- 85g porcukor
- 1 ek kakaó - holland
Elkészítés:
Verjük a tojásfehérjét 5 percet közepes fokozaton. Adjuk hozzá a porcukrot és kakaót.Verjük még öt percet a leggyorsabb fokozaton. Vágjuk le egy szatyorvégét, tegyük bele a krémet (krémnyomó is természetesen ugyanúgy jó), és sütőpapírral bélelt tepsibe, nyomjunk hosszú csíkokat. 140 fokon süssük 1 órát. Hagyjuk kihűlni, majd törjük darabokra.
Az eredeti receptet itt olvashatod: cookingwithfantasy.com/tejszinescsokitorta
Még több recept Szandrától a Cooking with Fantasy blogon.