Íme 2016 legmenőbb frizura fazonja: a bozont

Alberti Petra Bianka

A shag elnevezésű frizkó esszenciája a lezserségében rejlik.

Kócos hatás, zabolázatlan textúra, a rétegek izgalmas váltakozása jellemzi a shag stílust. A 2015-ös év nagy kedvence, a bob, illetve hosszú verziója a lob leköszönőben van a hajtrendek trónjáról, éppen ezért is jön kapóra ez az „átmeneti” haj azoknak, akik a bobjukat kezdik lenöveszteni.

Kevés törődést igényel, és csak két szabályt kell betartani: a rétegek legyenek olyan hosszúságúak, hogy még be tudd tűrni a füled mögé a legrövidebbet, az egész pedig copfba fogható legyen, illetve felejtsd el a hajvasalót és a tökéletesen kiegyenesített, elrendezett tincseket.

Ez a trend nagy visszatérő, már a 70-es években is előszeretettel viselték a hírességek.

Jane Fonda, 1971

A frizura külön varázsa a hosszú, kócos (akár két oldalra is söpörhető) frufru, ami egészen hosszan leível, és rétegei keretezik az arcot.

Nézd meg a galériánkat - 6 kép
Íme 2016 legmenőbb frizura fazonja: a bozont

Persze frufru nélkül is telitalálat lehet.

JOY-tipp, így formázd otthon: Hirtelen szárítsd meg a hajad, a hajszárítót enyhén rázogathatod is közben, illetve ha már félszáraz a sörényed, lógasd fejjel lefelé, és alulról is fújd át. Permetezz a száraz hajadra tengeri só vagy texturáló sprayt, a tincsek közepétől a végéig, hogy egy kis természetes tartást kapjon.

Neked hogy tetszik ez a fazon? Kipróbálod?