El Viajero

Promóció

Izgalmas utazás a Bacardí Legacy koktélverseny magyar győztesével


Az El Viajero spanyolul utazót jelent. Az én életemben is fontos szerepet töltött be az utazás, ahogy maga a Bacardí család életében is. Innen ered a koktél nevének eredete. De nem csak ebben érhető tetten az utazó motívum. Maga a koktél ízvilága is egy utazás, ahol találkozik egymással a citrusos frissesség, az édesség és a kesernyés utóíz. – mesélt koktéljáról Schök Norbert, a Bacardí Legacy Global Cocktail Competition hazai nyertese.

A versenyen résztvevő bártendereknek feladata az volt, hogy új, Bacardí alapú koktélt találjanak ki, mely a Bacardí örökség részévé válhat, és olyan klasszikusok közé emelkedhet, mint a Cuba Libre vagy a Mojito. A tét nem volt kevesebb, mint hazánkat képviselni az áprilisi világversenyen San Fransiscóban.


Az El Viajero története még a Bacardí múltjához is kötődik, Norbi azt is elárulta, hogyan:
Az összetevők között megtalálható a kókuszvíz is, amit a Bacardí legendás pálmafája, az El Coco miatt választottam. A Bacardí családnak kalandos története van, a szülőföldjüket is el kellett hagyniuk, azóta pedig bárhová mennek, ültetnek egy pálmafát, ezzel is emlékezve a nehéz kezdetekre és a Bacardí alapítóira.

A zsűri

Ha kedvet kapnál ahhoz, hogy Te is elkészítsd az „utazó” koktélt, akkor itt (www.bacardilegacy.hu) megtalálod a receptet.

A Bacardí Legacy Global Cocktail Competitiont a világ 36 országában rendezik meg, idén először Magyarország is csatlakozott a megmérettetéshez. Sok tehetséges fiatal bártender versenyzett azért, hogy ő képviselhesse Magyarországot a világversenyen San Franciscóban. Közülük a hat legjobb került a döntőbe, akiknek a koktél receptjeiről már mi is beszámoltunk.


ÉLJ SZENVEDÉLYESEN, IGYÁL FELELŐSEN