7 tipikus hiba, amit elkövetünk hajszárítás közben

Europress
Alberti Petra Bianka

Bármennyire is egyszerűnek gondoljuk, több fronton is elronthatjuk a folyamatot, mikor a hajunkat szárítjuk. Hadd segítsünk néhány tippel!

VAN PÁR DOLOG, AMIT LEHET, HOGY ROSSZUL CSINÁLSZ, NÉZD CSAK VÉGIG A LISTÁT, ÉS IKTASD KI ŐKET A CSODÁS, DÚS VÉGEREDMÉNYÉRT!

1. TÚL VIZES A HAJAD

Korábban már kifejtettük, mennyire káros is ez. Valójában viszont 60-65%-osan száraznak kellene lennie ahhoz, hogy nekiláss a hőkezelésnek.

Olvasd el ezt is!
Ezt SOHA ne csináld, mikor a hajadat szárítod

2. Túl hamar nyúlsz a fésűért

Érdemes „bemelegíteni a hajad” a fő művelet előtt, először kezdd alacsonyabb hőfokon a törölköző száraz hajadat fújni, majd az ujjaiddal fésülgesd a tincseket, és fokozatosan melegíts, majd ezután jöhet a fésű.

3. Nem emeled meg eléggé a töveket

Nagyon fontos a dús hatás elérése érdekében, az ujjaiddal emeld meg a töveknél a tincseid, és úgy fújj alájuk – kis körkefével is próbálhatod, de az ujjad a legjobb, mert sokkal közelebbi ívben férkőzhetsz egészen a tövekhez.

4. Rossz helyen kezdesz neki

Sokan alkalmazzák azt a módszert, hogy a tincs végétől felfelé tekerik a hajat, és úgy esnek neki a szárításnak. Ennek viszont van egy sokkal jobb és gyorsabb eredmény ígérő módja: tedd a körkefét alulról a hajtövedhez, görgesd lefelé a hajvégekig, az így feltekert tincs pedig pont a tövéhez közel kezd száradni, mire végzel azzal a sávval, már a vége is majdnem jó lesz. Végül fokozatosan húzd lefelé a kefét és a hajszárítót, hogy egyenes legyen a végeredmény.

5. Rosszul használod a hajápolókat

Ha dúsító terméket használsz, azt csak a töveken, mivel egyébként lehúzza a hajad. A hidratáló, töredezést gátló termékek pedig a haj alsó kétharmadára kerülhetnek, különben nagyon elnehezítik a töveket. Ami a hajlakkot illeti, szigorúan távolról szabad fújni, és csak 1 rétegben (bizony, ne ess túlzásba!). A hővédő termékek pedig nem csak szárításkor, de minden újabb formázáskor – újabb egyenesítés, göndörítés – használatosak.

6. Nem hagyod „kihűlni” a hajad

Fésülsz, szárítasz, és már rohansz is? Rosszul teszed! Ha hagyod a hajad kicsit megnyugodni, és beállni az új állapotába, tartósabb lesz, mintha rögtön kilépsz a hideg, párás vagy esős időbe. Szóval időzítsd ehhez mérten a reggeli készülődést!

7. Nem használod a hajszárító fújókáját

Sokan a műanyag fej nélkül használják a hajszárítót, pedig nem véletlenül csomagolták azt a készülékhez! Sokkal jobb, ha célzottan fújja adott területre a meleg levegőt, kevésbé lesz szállós a haj, simább és egyenesebb lesz az összhatás.

Te el szoktad követni valamelyik hibát?

Válogass most 20% kedvezménnyel a Media Markt online kínálatában, találd meg álmaid hajszárítóját most, és vedd meg olcsóbban a JOY Spring Shopping alatt május 12-ig!