10 dolog, amit magamról tanultam, miután otthagytam a munkahelyem

Kapinya Viktória / Éva magazin

Ha valami új dolog, vagy változás történik veled, csak úgy szívod magadba az addig ismeretlent. Talán nem is sejted, hogy magadról tanulhatod ez idő alatt a legtöbbet. Velem is ez történt, amikor úgy döntöttem: ott hagyom a céget, ahol addig dolgoztam és belefogok egy saját vállalkozásba.

Már jó ideje húztam-halasztottam a pillanatot, amikor végre odaállok a munkaadóim elé és azt mondom: „köszönöm, nekem itt ennyi volt”. Aztán eljött a nap, amikor úgy ébredtem fel, hogy tudtam, nem kell bemennem oda, ahova addig minden nap, éveken keresztül. Emlékszem, az járt a fejemben, hogy akkor „itt a lehetőség, irány a mélyvíz!” Hozzákezdtem az egyéni munkához, lelkes voltam, egyre inkább megteltem energiával és persze rengeteg felismeréssel. Ezekből a tanulásokból hoztam most néhányat, hogy lássátok, miért is érdemes megtenni azt a bizonyos lépést.


1. Meg kell bíznom a megérzéseimben!
Egyszerűen hangzik, de csöppet sem az, ha azelőtt hosszú ideig parkoló pályán kell tartanod az intuíciódat. Szép fokozatosan megtanultam, hogy hallgatnom kell a belső érzeteimre, mert azoktól leszek egyedi mások szemében, és ez utóbbiért akarnak majd velem dolgozni az emberek.


Olvasd el ezt is!
Miért akarnak az anyák baba mellett dolgozni? Íme 8 lehetséges ok
forrás: europress

2. Sokkal értékesebb vagyok, mint gondoltam!
Egy olyan környezetben, ahol természetesnek veszik és kihasználják a hozott értékeidet, ám csak ritkán adnak róluk pozitív visszajelzést, igen hamar szürke egérnek érezheted magadat. Amikor magam mögött hagytam a korábbi életem, eltartott egy ideig, amíg újra megszoktam, hogy képes vagyok adni az embereknek, újat, hasznosat, és hogy kapok is érte köszönetet vagy viszonzást.


Olvasd tovább, mi mindent tanulaz ember saját magáról, amikor beleugrik a mélyvízbe – a cikk folytatódik kattintás után! :)