Mesteri koktélokat kever a világbajnok női bartender! Interjú Lizzy-vel

Joy.hu

Ő aztán tudja, milyen fiatal nőként sikeresnek lenni egy férfias szakmában!

Az orosz származású Elizaveta Evdokimova 2013-ban még a Bacardí Legacy Cocktail Competition-t is megnyerte új italával, a The Kinght Cup-pal, ami azóza az egész világot meghódította. Nemrég pedig Magyarországra látogatott, hogy zsűritagként részt vegyen az itteni versenyen!

– Mi volt az a pont az életedben, amikor eldöntötted, hogy bartender leszel?

– Szerintem nem egy pillanat alatt született meg a döntést. Hosszú út vezetett odáig. Egyetemistaként csöppentem a vendéglátózásba. Egy kávézóban kezdtem felszolgálóként. Egy év elteltével határoztam el, hogy a pult mögé állok, és barista leszek. Két év múlva lediplomáztam. Addigra rájöttem, hogy szeretek ezen a területen dolgozni, de többre vágyom a kávéfőzésnél. Igazi bartender akartam lenni. Úgyhogy az lettem. A hely, ahol elsajátítottam a szakmát, a lehető legjobb volt erre.

– Milyen képzéseken kellett részt venned ehhez?

– A legjobb képzés itt maga a munka. Egyszerűen oda kell állni a pult mögé, s elkezdeni az elejéről. Általában háttérteendőkkel lehet kezdeni, például mosogatással, előkészítéssel, a szemét kivitelével, satöbbi. Lassan viszont belejön az ember, és akkor előreléphet.

– Tapasztaltál már előnyös vagy hátrányos megkülönböztetést, amiért nőként vagy jelen ebben a szakmában?

– Nem igazán. Szerintem nem számít, hogy férfi vagy nő vagy. Csak az számít, mennyire vagy profi.

– Mi a kedvenc italod vagy koktélod? :)

– Ez mindig a hangulatomtól és a helytől függ. Lehet gin-tonic, daiquiri, negrioni vagy akár valami más is.

– A férfi vendégek is annyira flörtölnek veled, mint a nők a férfi mixerekkel?

– Hát valójában inkább félénken viselkednek, mintsem flörtölnek, legalábbis velem. Szerintem azon múlik, hogyan viselkedem a vendégekkel. Ha megmutatoma női énemet, akkor több a flört és a pikantéria, ha viszont úrihölgyet játszom, akkor udvariasak lesznek és tisztelettel bánnak velem.


Nem semmi a csajszi, ugye?