Hogyan készíts tökéletes portréfotót?

Joy.hu

Imádsz fényképezni? Ezzel az 5 egyszerű trükkel szebb portréfotókat készíthetsz, mint valaha!

A szelfizés ideje lejárt! Ha te is szeretsz fotózni, és szeretnéd a portréfotózást magasabb szinten művelni, mint a telefonoddal magadról lőtt kép, akkor mindenképp fogadd meg tippjeinket!

1. Szerezz be egy megfelelő gépet!

Hidd el, egy jó digitális fényképezőgéppel csodákat tudsz művelni! Tájékozódj a legújabb modellekről és válassz olyan gépet, ami az igényeidhez (és persze a pénztárcádhoz igazodik).

2. Válts perspektívát!

Nem csak szemtől szemben ülhet a fotós az alanyával, bátran válts nézőpontot! Fotózd felülről a modelled arcát vagy hasaljatok le a földre: így készülnek a legkülönlegesebb képek, csak merj kilépni a komfortzónádból!

3. Válassz szokatlan kompozíciót!

Szegd meg a szabályokat és válassz olyan beállításokat, amelyeken nincs rajta az egész arc! Ezek a szokatlan portrék igazán kifejezőek tudnak lenni, ráadásul kiemelheted vele a modelled egy-egy előnyös vonását.

4. Játssz a fényekkel!

Nem mindegy, hogyan világítod meg az arcot, amit fényképezel. Az alábbi,képen látható megoldás pl. különleges eredményt hozhat: egy redőnyön vagy valamilyen csíkozott felületen át is érkezhet a fény, de az egyik oldalról valómegvilágítás is sok lehetőséget rejt magában.

Ha szeretnél beszerezni egy új fényképezőgépet, most 20%-al olcsóbban hozzájuthatsz a legjobb darabokhoz a Media Markt webáruházában! Használd fel a kuponon található kódot március 10. és 12. között!