10 éves a Magashegyi Underground: exkluzív dalpremier a JOY.hu-n

Alberti Petra Bianka

Fennállásának tizedik évfordulóját ünnepli 2016-ban a Magashegyi Underground. A zenekar számos meglepetéssel készül ennek apropóján, hogy megköszönje rajongóinak az eddigi éveket és közös kalandokat.

Dolgosan indult a zenekar számára a jubileumi év: az idő nagy részét stúdióban töltötték, hogy befejezzék „Talált tenger” című, harmadik stúdióalbumuk munkálatait. Az anyag rengeteg izgalmas új ízt vonultat fel a csapat évek során egyedire csiszolt popzenéjén belül. Nemrég útjára engedett daluk, a „Végtelen Kékség” például a zenekar eddigi leglíraibb hangütésű felvétele, de az albumról természetesen nem maradnak el a táncosabb, felszabadult hangulatú Magashegyi-slágerek sem. A csapat nemrég azt az információt is elejtette egyik koncertjén, hogy a munkálatok utolsó heteiben ismét csatlakozott hozzájuk - a zenekart és az eddigi életmű nagy részének szövegeit jegyző Tariska Szabolcsot magában foglaló alkotóközösséghez - Beck Zoli (30Y) is, aki ez alkalommal teljes dalszövegeket írt az új Magashegyi albumra. A friss dalokra pedig már nem kell sokat várni: az április 2-i lemezbemutatóig tartó időszakban minden héten hozzáférhetővé tesznek egy-egy új szerzeményt Youtube csatornájukon.

A tíz év tiszteletére tíz meglepetéssel készül a csapat rajongói számára - hogy ezek mik lesznek, azt folyamatosan teszik közzé megújult, “jubileumi naptár”-ként funkcionáló honlapjukon, valamint Facebook-oldalukon.

Április 2-án lesz nagykoncertjük az Akváriumban.