Minden bőrproblémára találsz megoldást a természetben!

Promóció

Ha szeretnéd végérvényesen megoldani valamelyik bőrproblémádat, szakértő segítségével áruljuk el, milyen hatóanyagokra és natúr kozmetikumokra van szükséged!

Száraz és vízhiányos bőr

Ennél a bőrtípusnál a bőrápolás ugyanolyan fontos, mint a rendszeres folyadékfogyasztás! A bőrt magas víztartalmú és vízmegkötő összetevőkkel rendelkező kozmetikumokkal, például hialuronsavas krémekkel vagy szérumokkal kell rendszeresen ápolni. Hetente egyszer estére éjszakai krém helyett a nedves bőrre magas vitamintartalmú hidegen sajtolt növényi olajokat érdemes felkenni. A vadrózsaolaj, feketeribizlimag olaj, meggymag és avokádó olaj kitűnő hidratáló, antioxidáns és vitaminforrás a száraz bőrnek.

Zsíros bőr

Tévhit, hogy a zsíros bőrt minél jobban szárító krémekkel és kozmetikumokkal kell kezelni. Ilyenkor a bőr fokozottabban fogja a faggyút termelni, ezért válassz inkább faggyútermelést szabályzó természetes anyagokat. Az aromavizek tökéletes bőrápolók, a zsíros bőrt a muskotály zsálya aromavíz és a narancsvirág aromavíz kezeli a legjobban. Alkohol és tartósítószer mentesek, tonikként használva természetes módon tonizálják a bőrt és szabályozzák a faggyútermelést.

forrás: Europress

Ekcéma

Az ekcéma sok esetben az állati tejtermékek, cukrok, valamint a fehérliszt megvonásával is hatékonyan kezelhető. Amennyiben nem belső probléma okozza, a külső bőrtüneteket természetes, növényi alapanyagokkal és natúr kozmetikai termékekkel hatékonyan kezelhetjük. A finomítatlan ghánai sheavajjal és bio avokádó olajjal, körömvirág és ligetszépe olajjal összekeverve hatékonyan hidratálja, regenerálja, védi a száraz bőrfelületet, valamint megszünteti a gyulladást. Mivel az olajokat nedves bőrre kell felkenni, kezeljük elő aromavizekkel. Az olasz szalmagyopár aromavíz kitűnő és erős gyulladáscsökkentő, sebgyógyító,nyugtató, elsőszámú natúr kozmetikai alapanyag az ekcémás bőr kezelésében!

Pattanásos bőr

A pattanásos bőrproblémák esetében a bőrápolás terén fontos a baktériumok elszaporodására figyelni. Hatékonyan léphetünk fel ezek ellen kézműves natúr szappannal való arcmosással, mely hatékonyan kezeli a gyulladt, pattanásos bőrfelületet. Ezen kívül ecsetelésként kitűnő a teafa illóolaj (100%-os tiszta, terápiás minőségű).

Körömgomba

A teafa, geránium és rózsafa illóolajokkal való helyi kezelés hatékonyan szünteti meg a körömgombát.

Olvasd el ezt is!
Tudtad? Ennyi bőrproblémára megoldás a shea vaj

Rosacea

A hajszálértágulatos bőr kezelése alapos és kíméletes ápolást kíván. Sok esetben a boltban kapható kozmetikumok natúrkozmetikumokra váltása rövid időn belül javulást hoz. A rosaceás bőr kezelésében elsőszámú megoldást nyújt az olasz szalmagyopár aromavize helyileg tonikként használva és a vadrózsaolaj hetente többszöri bőrbe masszírozása.

Tágpórusú bőr

A tágpórusú bőr kezelése nagy odafigyelést igényel, a mechanikai, vagyis valamilyen dörzsanyagot tartalmazó bőrradír komoly hámsérüléseket okozhat a bőr radírozása által ezen a bőr típuson. A dörzsanyagot tartalmazó bőrradírok helyett ezért inkább kíméletes biológiai peelingeket, ásványi agyagokat válasszunk, melyek nagyon kíméletesen tisztítanak. Azonban a pórusok kezelésére a leghatékonyabb mindennapi bőrápolásként a bio balzsamos szuhar aromavíz, mely arcvízként rendszeres használatával a pórusok néhány hét alatt jelentősen összehúzódnak, a bőrtónus összefüggővé és egységessé válik.

Olvasd el ezt is!
Miért alakulnak ki a tested különböző pontjain pattanások?

Szakértő: Gáspár Viki

Gáspár Viki szépség és aromaterapeuta a Kencekonyha megálmodója, a szappan- és kence készítő tanfolyamok vezetője. Több mint 15 éve foglalkozik az arcok szépítésével, a szépség szakmával. Saját készítésű kozmetikumait hosszú évek óta kozmetikusosok, aromaterapeuták, masszőrök, természetgyógyászok is szívesen használják munkájuk során. Viki elindította a Kencekonyha webáruházát is. Legújabb innovációja: a kézműves szappanok bevezetése után a minőségi natúrkozmetikumok kifejlesztése otthoni használatra.