Gluténmentes kakaós kifli recept

Europress
Joy Magazin

Ha odavagy a finom édességekért, mégis valamilyen allergia vagy diéta miatt meg kell vonnod magadtól a finomságot, ajánlunk egy egészségesebb változatot!

A Tegyünk Együtt Egymásért egyesület azért alakult, hogy segítsenek a hozzájuk hasonlóan valamilyen ételallergiában küzdőknek, gluténérzékenyeknek, tejérzékenyeknek, paleo diétázóknak, különböző tippekkel és receptekkel! Már a JOY.hu-n is megosztanak egy-két finomságot és tanácsot! Íme Dóri receptje:

Recept
Gluténmentes kakaós kifli recept
Hozzávalók
  • 250 g Schär mix B liszt
  • 4 g porélesztő
  • 1 ek. cukor
  • egy csipet só
  • 1 csapott ek. útifűmaghéj
  • 1,7 dl meleg tej
  • 1 tojás
  • olvasztott vaj
  • cukrozott kakaópor

A tészta szárazösszetevőit elkeverjük, ráöntjük a meleg tejet, majd beleütjük a tojást és robotgép dagasztóspiráljával elkezdjük összedolgozni. Hozzáadjuk az olajat, tovább dagasztjuk, majd 50 percet hagyjuk kelni.

Mikor megkelt, rizsliszttel szórt deszkán vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk cukrozott kakaóporral. A téglalapot nagyon hosszú szárú, magas, vékony háromszögekre szeljük, megkenjük a kakaópor és olvasztott vaj keverékévbel, majd a háromszögeket feltekerjük, egy picit megigazgatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. A tetejüket megkenjük 1 ek. tejjel elkevert tojássárgájával és 175 fokos sütőben 20-25 percig sütjük őket.