Tényleg beválik: Tökéletes tészta, 1 perc főzési idővel

Europress
Alberti Petra Bianka

Hihetetlen, de igaz! Mindössze 60 másodpercig kell főznöd a tésztát, hogy tökéletes legyen. Nem ragad, nem túl puha, nem túl kemény!

Leesett az állunk, mikor megláttuk ezt a módszert, és tényleg olyan tökéletes tészta lesz az eredmény, mint a legjobb olasz éttermekben, igazi al dente! Az Ideas in Food oldal sok-sok furfangos konyhatrükkje között találtuk ezt a tippet, érdemes tenni vele egy próbát. A tökéletes tészta titka a megfelelő hidratálás és hőmérséklet.

Persze egy kis előkészületet igényel, szóval nem fogsz pont egy percen belül a tökéletes tésztaételedhez jutni, de a preparáció alatt pont lesz időd megcsinálni a kiválasztott szószt hozzá.

Így csináld:

1. Tedd a kimért tésztaadagot egy zacskónyi hideg vízbe, és hagyd ázni másfél órán át.

Mikor kiveszed, a tészta kicsit hajlékonyabb lesz, de nem lesz tapadós a textúrája, mert nem aktiválódik benne a keményítő, így nem kell rá olajat tenned.

2. Tedd az előkészített tésztát a forrásban lévő vízhez, és 1 perc múlva szűrd le.

Azért is jó ez a módszer, mert nem kell folyamatosan kevergetni, kóstolgatni, mikor lesz már jó, így figyelhetsz a szószra, akár még be is vásárolhatod a hozzávalókat előtte, és csak akkor veted be az egyperces főzés lépést, mikor már minden mással kész vagy, csak tálalni kell.

Kipróbálod?